Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVARTOVSKA TRIBINA

Vrbanićevoj novi kolnik nakon zime

Vrbanićeva ulica
Foto: Boris Ščitar
07.12.2013.
u 17:00

Nova tribina za stanare Stenjevca održat će se 12. prosinca u 19 sati

Vrbanićeva ulica bit će uređena u idućoj godini, a ležeći policajci postavit će se u Ulici Ljudevita Posavskog – obećanja su to pročelnika Večernjakovim čitateljima i stanovnicima Donjeg grada nakon održane Večernjakove kvartovske tribine “Želite li bolji kvart”.

U današnjem broju donosimo vam odgovore na pitanja koja su postavljali naši čitatelji iz četvrti Donji grad. Već u četvrtak, 12. prosinca, Večernjakov tim prelazi u novu gradsku četvrt, u Stenjevec, gdje će se u Domu općine Susedgrad, Sigetje 2, u 19 sati održati tribina samo za stanovnike te gradske četvrti. Ulaz je slobodan a pitanja stanovnici Stenjevca mogu poslati na mail adresu gradska@vecernji.net ili na broj telefona 6300-455.

Grad jedno parkirališno mjesto naplaćuje više puta, zbog čega stanari ne mogu imati parkirališna mjesta, koja plaćaju na mjesečnoj osnovi. Previše je povlaštenih karata, a nedovoljno parkirališnih mjesta. Hoće li se po tom pitanju nešto učiniti?

Dinko Bilić: Kao što je već naglašavano, stanarima zona naplate parkiranja pružena je mogućnost kupnje karte po povlaštenoj cijeni, ali bez obveze da im se u neposrednoj blizini mjesta stanovanja osigura i parkirališno mjesto. Problem prevelikog broja povlaštenih parkirališnih karata u odnosu na broj parkirališnih mjesta u pojedinim dijelovima grada nastao je zbog mogućnosti korištenja te karte u istoj i nižoj zoni. Tako stanari Donjeg grada, gdje se nalazi veći dio prve zone, uza svoju kartu, mogu slobodno parkirati na području cijelog grada.

Kada će se asfaltirati nogostup duž cijele ograde škole u Vrbanićevoj ulici, kao i prilaz Domu zdravlja?

Dinko Bilić: Uređenje Vrbanićeve ulice predviđeno je Programom održavanja komunalne infrastrukture na području grada Zagreba u 2014. godini – pojačano održavanje nerazvrstanih cesta.U sklopu najavljenih radova i uređenje je Vrbanićeve, odnosno nogostupa i kolnika. Radovi bi trebali početi nakon zime.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije