Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Za stanare u pješačkoj zoni jeftinije parkiranje u garažama?

garaža sopnica (1)
Davor Višnjić/PIXSELL
05.12.2013.
u 14:34

Za stanare Bogovićeve i ostalih ulica u pješačkoj zoni u središtu grada razmatra se odobravanje povoljnijeg („povlaštenog“) parkiranja

1. Hoće li se i kada postaviti ležeći policajci na križanju Martićeve i Vojnovićeve?

Dinko Bilić: Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet je uputio prijedlog postave izbočina za smirenje prometa u Martićevoj ulici prije raskrižja s Ulicom Koste Vojnovića na suglasnost Ministarstvu unutarnjih poslova, Službi za sigurnost cestovnog prometa. Budući da smo dobili negativno očitovanje Ministarstva unutarnjih poslova nismo u mogućnosti udovoljiti traženom zahtjevu.

Vezano za nesavjesne vozače koji se ne pridržavaju ograničenja brzine te nepropisnog oduzimanja prednosti prolaska pješaka preko pješačkih prijelaza, a koji time dodatno ugrožavaju sigurnost prometa na predmetnim lokacijama, ističemo kako je nadzor i sankcioniranje navedenih prekršaja u nadležnosti Ministarstva unutarnjih poslova.

2. Prije dvije godine obnovljene su ceste u Mrazovićevoj i Petrinjskoj, a već su uništene? Hoće li opet početi kakvi radovi?

Dinko Bilić: Povodom pitanja čitatelja Večernjeg lista, djelatnici ovog Ureda izvršili su pregled Petrinjske i Mrazovićeve ulice. Petrinjska ulica je temeljito obnovljena 2011. godine, prilikom čega su izmijenjene sve dotrajale instalacije. Izvidom nisu uočena nikakva oštećenja na kolniku niti nogostupu.

U Mrazovićevoj ulici je ove godine HEP – Elektra Zagreb obavljala radove zamjene električnih instalacija na sjevernom nogostupu, nakon čega je isti asfaltiran u punoj širini. Molimo Vas da uputite čitatelja da se javi ovom Uredu kako bi preciznije opisao navedena oštećenja.

3. Hoće li se stanarima Bogovićeve omogućiti jeftinije parkiranje u javnim garažama?

Dinko Bilić: Za stanare Bogovićeve i ostalih ulica u pješačkoj zoni u središtu grada razmatra se odobravanje povoljnijeg („povlaštenog“) parkiranja i javnim garažama. Podsjećamo da se već sada stanari, kao i svi zainteresirani mogu znatno povoljnije parkirati u svim garažama pod upravom Zagrebparkinga.

4. Problem Haulikove ulice koja je jednosmjerna prema sjeveru. Propisano je parkiranje paralelno rubu pločnika, što je neracionalno obzirom na broj parkirališnih mjesta i može se promijeniti jer: a) pločnik je bitno širi, nego u drugim dijelovima kvarta (ako ne i grada u cjelini), b) kolnik je također dovoljno širok za takvo rješenje.

Dinko Bilić: Obavještavamo Vas da je ovaj Gradski ured izdao rješenje vezano za organizaciju parkiranja u Haulikovoj ulici te je u pripremi rješavanje infrastrukturnih preduvjeta, odnosno spuštanja rubnjaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije