Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok za rekreativce

Vrata ŠRC-a Svetice zatvorena, pa se djeca provlače kao miševi

ŠRC Svetice zatvoreno
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/4
02.06.2014.
u 12:00

Zabranjen je pristup jer centar ne zadovoljava sigurnosne uvjete i opasan je za korisnike. Unatoč tome, građani već mjesec dana ulaze kako znaju i umiju, ne obazirući se na debeli lanac

Glavni ulaz na ŠRC Svetice već mjesec dana je zavaren, a ulazak dodatno sprečava i debeli lanac zaključan lokotom. Bez najave, na vrata je stavljena obavijest kako se centar zatvara.

Objašnjenje je – ne zadovoljava ni minimalne sigurnosne uvjete za boravak te predstavlja opasnost za korisnike prostora.

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Našli sporedne ulaze

Ipak, građani koji krate svoj put kroz Svetice ili sportsko-rekreacijski centar koriste za trčanje, vježbanje ili igranje tenisa, našli su druge, sporedne ulaze jer obavijest – ne prihvaćaju.
Bez potpisa i pečata ta obavijest ne može biti službeni dokument. Djeca koja dolaze vježbati provlače se kroz rupe u ogradi kao miševi – kaže Petar Đerić, voditelj Svetice Workouta, i dodaje da se Svetice nisu mijenjale posljednjih dvadeset godina.

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

– To nije u redu. Mnogo je ljudi u kvartu i izvan njega koji bi rado vježbali, a sad nemaju pristup – kaže umirovljenica Elizabeta Sijerić, koja se biciklom provezla pored Svetica, dok student Ivan Ivić dodaje kako bi bilo dobro da se kamp gradi na nekom drugom mjestu. Problem Svetica spomenuli su zastupnici i gradonačelniku Milanu Bandiću na sjednici Skupštine održanoj u subotu, no gradonačelnik je kazao kako ništa nije zaključano.

Gradska imovina

– S radovima na bazenu krenulo se prije mjesec dana i na njima će kupališna sezona biti otvorena tek sljedeće ljeto – pokušao je izbjeći gradonačelnik odgovor, no pitanje zaključavanja vrata ponovno mu je postavljeno, nakon čega je poručio kako su Svetice gradska imovina te da će građani u njima moći uživati nakon što se urede.

Inače, radovi na gradnji nogometnog centra i kampa HNS-a na Sveticama još nisu počeli, jer Skupština nije dala svoje odobrenje. Iz HNS-a pak, kažu, kako početak gradnje ovisi o dozvolama, iako su predvidjeli da bi to moglo biti u rujnu.

– Zatvoren je ulaz u zgradu, a ne na terene, koji se i dalje koriste. Sustav zaštite od munje, gašenje požara, električne instalacije, kotlovnica, osvjetljenje, zaštita od buke ne zadovoljavaju uvjete propisane pravilima zaštite na radu – rekao je Tomislav Pacak iz HNS-a.

Komentara 12

BG
bgnjip
09:43 03.06.2014.

Ma to je sramota Grada i Uprave, da jedan od najvećih ŠRC-a stoji zatvoren! Kao prvo Grad bi se trebao pobrinut za sanaciju, kao drugo mnogo je stadiona i igrališta po gradu koja imaju svoje "opasne" kutke, a kao treće može se staviti natpis da se koristi na vlastitu odgovornost i onda nema sankcija, ako se već boje nečije tužbe usljed ozljade. A ako je već u pitanju zgradni objekt ili sl., onda se on zapečati, a građani puste na terene za rekreaciju! A što se tiće samog natpisa, mislim da je pravno ne punomoćan (jer nema potpis i žig), isto tako može Pero Perić napisat da je Centar otvoren za korištenje građana i potpisat se kao "Gradska stranka" i skinut lanac ;)

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:57 02.06.2014.

Hm, koliko kuna plača zakupnik SRC Svetice, tj. Nogometni savez Hrvatske - mjesečno?

Avatar Cat
Cat
08:46 03.06.2014.

Nije lanac već je ulaz zavaren. Tragedija, trenerima klubova koji tamo treniraju brani se ići na radno mjesto na njihovom jestu ja bi tužila savez. Koja je alternativa AK Zagreb i AK Dinamo Zrinjevac koji tamo treniraju? Ovo je samomo priprema za ono što žele napraviti. Jučer je i u garderobama osvanula obavijest da se ormarići moraju isprazniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije