Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
idejna studija hns-a


Nacrt budućeg kampa: Što će se sve graditi na Sveticama

Svetice,kamp
Foto: ''
1/3
22.03.2014.
u 15:26

Večernji je list u posjedu nacrta budućeg kampa, koji bi trebao biti prezentiran i skupštinarima

Natkrivena tribina s tri tisuće sjedećih mjesta, atletski centar na 3755 četvornih metara, nogometni centar za koji su predviđena 4042 četvorna metra, teretana i restoran samo su dio objekata predviđenih idejnom studijom kampa HNS-a koji će se graditi na Sveticama.

Hotel s osamnaest soba

Večernji list u posjedu je studije, nedavno predstavljene gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovim suradnicima iza zatvorenih vrata, kojom je predviđena gradnja hotela sa 18 dvokrevetnih soba, kongresne zgrade i prostorom sportske medicine. Projektom je također predviđeno i 1780 četvornih metara za lokale.

Ispod dvorane predviđena je gradnja garaže sa 104 parkirna mjesta. Sama idejna studija dobro je čuvana i tek treba biti prezentirana skupštinarima, pa bi se o projektu uskoro trebalo raspravljati i na sjednici jer, kako su to obećali i gradonačelnik i predsjednik skupštine Darinko Kosor, ništa se neće učiniti bez jasne prezentacije.

Foto: ''

Dapače, ako je suditi prema najavi gradonačelnika Milana Bandića, koju je građanima uputio još početkom ožujka da će radovi na gradnji kampa Hrvatskog nogometnog saveza na Sveticama započeti za devet mjeseci, rekreativci će ondje moći trčati još cijelo proljeće, ljeto i jesen.

Iako iz Hrvatskog nogometnog saveza nismo dobili novu informaciju o datumu početka radova, zbog pripreme dokumentacije, kraj godine zasigurno je i realan rok kada bi na Sveticama trebala započeti realizacija predviđenog kampa. Toj se vijesti svakako vesele sadašnji zakupci teniskih terena kojima ugovor istječe zadnjeg dana ovog mjeseca pa bi na Sveticama lako mogli odraditi još jednu sezonu.

– Budući da smo očito izgubili bitku za Svetice od jakog Hrvatskog nogometnog saveza, bilo bi šteta da do početka radova terene zatvore za nas i građane. Spremni smo potpisati ugovore i plaćati troškove sve do dana kada zaista počnu radovi – poručio je Goran Bilobrk iz teniskog kluba Teni-sport. Iz HNS-a pak nemaju ništa protiv građana, a zakupce upućuju na Grad.

HNS: Obratite se Gradu

– Građani do daljnjeg Svetice mogu koristiti kao i do sada, a na vrijeme ćemo ih informirati o početku radova i zatvaranju kompleksa – rekao je Tomislav Pacak iz HNS-a. Zakupcima je poručio da se u vezi sa zakupom obrate HNS-u ili Gradu, a ne medijima.

Komentara 5

Avatar gladnijura
gladnijura
16:34 22.03.2014.

Tko će to sve platiti i od kuda?

DU
Deleted user
10:36 23.03.2014.

Gradnja nogometnog kampa HNS-a u centru grada je skoro pa apsurdna. Gradi se hotel, tereni, staza, lokali (kaj će nam više lokali!?!?!). Dakle, apsolutno ništa za rekreativce i sve ostale građane kojima kronično u Zgb nedostaju otvoreni tereni za trčanje,e, bazeni svih veličina i standarda, kvalitetno uređeni dječiji parkovi, sportski tereni za tzv. "male sportove" u kojima imamo čak i EU i svjetske prvake, a nemamo sluha za financiranje. Ovdje se gradi strogo zatvoreni objekt za nogometnu elitu i time "oduzima" vrijedni javni prostor u centru grada.

Avatar tajar
tajar
13:50 23.03.2014.

Parkiranje je oduvijek bila bolna točka, a oni planiraju garažu za 104 vozila! Za koga to samo pitam se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije