Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što će reći stožer?

Vozači više ne žele nositi maske: 'Ukinite ih! Ugrožavaju nam zdravlje!'

15.07.2021.
u 15:46

Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske apelira na Stožer da nakon 31. srpnja ukine obavezno nošenje maski vozačima u javnom gradskom prijevozu

Zajednička Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske (USVPRH) uputila je u četvrtak dopis Ravnateljstvu civilne zaštite kojim traže da se od 31. srpnja vozačima tramvaja i autobusa u Zagrebu, ali i diljem Hrvatske ukine obaveza nošenja maske na radnom mjestu.

Odluka o obaveznom nošenju maski u javnom prijevozu, stoji u dopisu, ističe 31. srpnja stoga udruženi sindikati vozača traže da se nakon tog datuma izuzmu od tog pravila. 

"Napominjemo da su vozači tramvaja i autobusa u javnom i gradskom prijevozu fizički odvojeni od putničkog prostora stoga više ne postoji opravdan razlog za nošenje maski koje vozačima ugrožavaju zdravlje i sigurnost u prometu", stoji u dopisu kojeg potpisuje predsjednik UVSPRH-a Anto Jelić.

Napominju i da je velik broj vozača cijepljen protiv koronavirusa ili je prebolio COVID-19. Ako Stožer procijeni da njihov zahtjev nije u skladu s procjenom opasnosti, USVPRH apelira da se obaveza nošenja maski ukine barem za one vozače koji su preboljeli COVID ili su se cijepili. 

Iako nemaju svoj sindikat, slično razmišljaju i putnici u gradskom prijevozu. Dolazak ljetnih vrućina učinio je boravak pod maskom u javnim prometalima prilično iscrpljujućim pa se i putnici raduju skorašnjem ukidanju obaveznih maski, barem za one koji su se cijepili. 

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Medusa
Medusa
16:46 15.07.2021.

Ovce mole vukove za milost

Avatar niwrad
niwrad
17:16 15.07.2021.

Ludice, pa nemojte nositi maske. Skinite ih i nitko vam ništa ne može. Pa pobogu dišete. Disanje je spontani prirodni proces, a ne voljna radnja pa ne može biti niti prekršaj niti kazneno djelo. Naravno može po "višem nalogu" fašista, ali to sve pada na sudu jer ne možete bit proglašeni krivim zbog disanja. Ne slušajte fašiste. Skinite maske.

Avatar Bayaz the magi
Bayaz the magi
16:25 15.07.2021.

Ukini cijepljenim, skidaju ih svi. Pa da vidimo mooda onog tko će pregledavati i izbacivati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije