Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilazak

Vojarna će se predati gradu u vlasništvo za tridesetak dana?

Obilazak vojarne Taborec
Davor Višnjić/PIXSELL
20.10.2010.
u 16:56

No, prije toga Gradsko vijeće treba dodijeliti sedam milijuna kuna iz gradskoga proračuna za 2011. godinu da se uredi zgrada za policiju u vojarni, a to je i uvjet za dobivanje vojarne

– Bivša vojarna Taborec predat će se u trajno vlasništvo Samoboru za tridesetak dana ako se riješe sve tehničke stvari – rekao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Božidar Pankretić jučer za obilaska vojarne.

Najmodernija policija

Uz njega su koračali i ministar obrane Branko Vukelić i župan zagrebački Stjepan Kožić dok ih je gradonačelnik Krešo Beljak vodio i objašnjavao što bi se sve u vojarni moglo napraviti.

– Najnovija zgrada u kompleksu predviđena je za policiju. Ta je zgrada kudikamo u boljem stanju nego sadašnja policijska postaja, tako da bi uz ulaganja sedam milijuna kuna Samobor i Sveta Nedelja dobili najmoderniju policijsku stanicu u ovom dijelu Hrvatske – objašnjavao je gostima gradonačelnik Beljak.

A baš su tih sedam milijuna kuna “tehničke stvari” o kojima je govorio potpredsjednik Vlade Pankretić. Naime, da bi dobio vojarnu u svoje vlasništvo, Samobor se obvezao urediti zgradu za policiju o vlastitom trošku. No, o tome bi trebalo odlučiti Gradsko vijeće na prvoj sjednici.

– Svi papiri su sređeni, a Ministarstvo unutarnjih poslova odredilo je cijenu uređenja, koja je oko sedam milijuna kuna. To je svota s kojom ja nemam pravo raspolagati, već isključivo Gradsko vijeće i prijedlog vijeću će biti da se donese dokument da se u proračunu za 2011. godinu osigura novac za tu namjenu – rekao je gradonačelnik Krešo Beljak.

Uređenje prometnica

– Ako vijeće to potvrdi, više neće biti pravnih i drugih prepreka da vojarna postane naša – nadovezao se gradonačelnik.

Bude li tako, uređenje zgrade za policiju i prometnice počelo bi već dogodine. U kasnijoj fazi preuređenja u vojarnu bi se uselili cjelokupna gradska uprava, katastar, gruntovnica, sud i Služba hitne pomoći. A kolika bi bila konačna cijena uređenja vojarne, još nije poznato. Ministar obrane Branko Vukelić izrazio je pak zadovoljstvo samoborskim projektom uređenja vojarne i rekao da se Ministarstvo obrane kani rasteretiti viška nekretnina u državnom vlasništvu, i to tako da ih preda jedinicama lokalne samouprave ili proda.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar m_m
m_m
18:05 20.10.2010.

Vidim, ima još toga za \"privatizirat\"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije