Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt najavljivan desetljećima

Vjerovali ili ne: Sutra počinju radovi na izgradnji produžene Branimirove u Sesvetama, evo detalja

28.06.2023.
u 16:30

Stanovnici metropole, a pogotovo oni koji ovo čitaju iz Sesveta vjerojatno i dalje ne vjeruju u naslov ovoga teksta s obzirom da su vjerojatno tijekom posljednjih godina čuli, vidjeli i pročitali desetke ovakvih najava, većinom prije izbora.

Obećanja postoje godinama, no dok ne vide izgrađenu prometnicu, Sesvećanima i vozačima koji onuda prolaze najave izgradnje nisu novost. Prema posljednjoj najavi, sutra u 11 sati počinje prva faza produžetka Branimirove ulice od križanja sa Zagrebačkom cestom do Brestovačke ulice.

Prva je to od tri faze projekta, a uključuje izgradnju četverotračne prometnice, pješačko-biciklističkih staza, autobusnih ugibališta, rješavanje oborinske odvodnje prometnih površina, izgradnju javne rasvjete (za cestu i pješačko – biciklističke staze), izgradnju novih elektroničkih komunikacijskih instalacija, zaštitu i prelaganje postojećih instalacija te krajobrazno uređenje uličnog koridora.

Na trasi su predviđena četiri raskrižja koja će biti semaforizirana. U sklopu izgradnje predmetne prometnice planirana je izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda. Dužina dionice je 1177 metara.  Prema potpisanoj dokumentaciji izvođač bi trebao posao raditi u dvije smjene i sve zgotoviti u roku pet mjeseci, odnosno do kraja godine.

POVEZANI ČLANCI:

Imovinsko-pravni odnosi na trasi su razrješeni, a podsjetimo, više smo puta pisali kako su se na trasi prometnice našle i kuće koje su sada uklonjene.  Druga faza protezat će se od Brestovečke do Ulice Ivana Ančića, a treća faza od Ančićeve do Varaždinske ceste.

Srećom, na trasama druge dvije faze nema kuća, već su samo parcele, stoga se ne očekuje zapinjanje nakon dovršene prve faze. Dovršetak prometnice rasteretit će centar Sesveta i ubrzati putovanje putnicima u tranzitu.

VIDEO: Tomašević o istrazi oko kosilica u Zrinjevcu

Komentara 7

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
12:28 29.06.2023.

Još jedan projekt iz mandata pokojnog gradonačelnika kojim će se po završetku kititi aktualni.

KI
Kitnjak
01:54 29.06.2023.

Hoće li biti u spomenik drugu Titi?

DU
Deleted user
00:56 29.06.2023.

Kad mi se u naslovu nudi opcija:"Vjerovali ili ne", ja - ne vjerujem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije