Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brza reakcija

Više nijedno dijete neće pasti niz opasne stepenice OŠ F. K. Frankopan. Popravljene su!

stepenice
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
VL
Autor
Matea Šobak/VLM
01.02.2014.
u 08:45

Iako su roditelji već apelirali u Gradu na obnovu, ona je počela nakon objave o derutnosti stuba u Večernjem listu

Sedam stepenica na ulazu u dvorište i Osnovnu školu Frana Krste Frankopana u Ivanićgradskoj ulici jučer je potpuno obnovljeno. Stube, koje su godinama predstavljale opasnost za djecu, nekoliko su godina bile na popisu za obnovu u sklopu malih komunalnih akcija, ali nisu stigle na red gotovo cijelo desetljeće.

Podsjetimo, početkom prošlog tjedna na tim je stepenicama pala djevojčica te se ozlijedila, a upravo je njezina majka upozorila na problem koji je već neko vrijeme na Volovčici potpuno zanemaren.

– Tko će odgovarati ako neko dijete slomi nogu ili se dogodi nešto još opasnije? – pitala je mama djevojčice te podsjetila na to kako i roditelji i nastavnici već neko vrijeme apeliraju na Grad da se nešto učini.

– Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport školu je uvrstio u Plan investicijskog održavanja objekata osnovnoškolskog obrazovanja za 2014. godinu s izradom projektne dokumentacije za obnovu objekta – objasnio je pročelnik spomenutog ureda Ivica Lovrić te dodao kako će se škola obnoviti kad se izradi projektna dokumentacija te “sukladno s financijskim mogućnostima”. Sanaciju opasnih stepenica, koje čine i svojevrsni “spust” u dvorište Osnovne škole Frana Krste Frankopana, organizirao je upravo Ured za obrazovanje, i to zbog, kako je rekao pročelnik Lovrić, sigurnosti učenika, njihovih roditelja i nastavnika. Iako roditelji tvrde da su već upozoravali Grad na opasnost, one su obnovljene tek nakon objave teksta u Večernjaku.

>> Djevojčica pala na stepenicama ispred škole, svi sliježu ramenima?!

Komentara 2

VI
Vito
09:01 02.02.2014.

Iako su roditelji već apelirali u Gradu na obnovu, ona je počela nakon objave o derutnosti stuba u Večernjem listu _____________________________________ Lijepo _______________ Samo je šteta što ne vidimo cijeli porstor stepenica ____________ Zašto? _____________________ Da vidimo imaju li pristupistup za osobe u kolicima ______________ Tako bi bili škola dostupna svima (a ne samo njima)

LI
liliZG
13:46 10.02.2014.

vito.....koliko ja mogu prijemetiti , rampe za invalide nema na vidiku ....možda oni ulaze na neki dr ulaz, nadajmo se da bar postoji negdje drugdje ako ne na ulazu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije