Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREATIVNA IGRA

Vilenjaci i ljudi-mačke osvajaju dvorac Lukavec

larp TESC
Foto: Višen Tadić
1/6
23.10.2017.
u 22:34

Od 27. do 29. listopada 2017.godine, prekrasni dvorac Lukavec će ugostiti vilenjake, ljude-mačke i ostale čudesne rase iz diljem svijeta popularnog serijala fantazijskih računalnih igara, “The Elder Scrolls”.

Organizatori ovog događaja članovi su Društva za promicanje kulture i umjetnosti Cygnus, neprofitne organizacije koja se bavi poticanjem stvaralaštva mladih, neafirmiranih umjetnika na području kazališne i filmske djelatnosti.

Budući da LARP kao forma od sudionika zahtijeva improvizaciju, razvoj uloge i druge glumačke metode, ovaj događaj predstavlja iznimnu priliku sudionicima za jedinstveni doživljaj života u nekom drugom, magičnom svijetu.

Ovaj će događaj, nakon višemjesečnih priprema, ugostiti pedesetak sudionika iz brojnih europskih država poput Austrije, Mađarske, Velike Britanije, Poljske i Španjolske. Kroz tri dana intenzivne igre sudionici će, u filmski spektakularnom okruženju, sudjelovati u političkim intrigama, dvorskim dramama i čarobnim pothvatima, te će kroz diplomaciju i prijevaru graditi kompleksnu priču punu neočekivanih prevrata.

Foto: Višen Tadić

Igra improvizacije i uživljavanja u uloge 

LARP je oblik igre uloga koji kombinira metode psihodrame i improvizacije, i tijekom koje sudionici, uživljavajući se u uloge iz odabranog svijeta, zajednički stvaraju kompleksnu priču. Za razliku od kazališnih izvedbi, larp nije otvoren za javnost - sudionici su ujedno i sami sebi publika. Cilj larpa jest ispričati određenu priču, te omogućiti sudionicima maksimalno uživljavanje u ulogu i svijet, odnosno imerziju koja omogućava jedinstveno iskustvo nalik sudjelovanja u filmskom spektaklu.
 
Društvo Cygnus udruga je koja se bavi pretežno radom sa umjetnicima i kreativcima amaterima na  stvaranju njihovih autorskih djela na području kazališne i filmske umjetnosti. Od 2015. godine Društvo Cygnus produciralo je 4 predstave i jedan kratkometražni igrani film, te su ogranizirali uspješnu jednodnevnu konvenciju "Zakon Igre" na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Foto: Višen Tadić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije