Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO VAM SE ČINI?

VIDEO U Zagrebu osvanuo novi elipsasti rotor, pogledajte snimku iz zraka

Elipsasti rotor
Grad Zagreb
09.03.2024.
u 15:27

Radovi na novom prometnom rješenju vrijedni su oko 45 tisuća eura

S ciljem smirivanja prometa i povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, na raskrižju Ulice Hrgovići i Jarunske ulice u promet je pušten novi elipsasti minirotor, dojavili su danas iz zagrebačke gradske uprave. U neposrednoj blizini planira se uređenje autobusnih stajališta s peronima, a valja podsjetiti i da je na raskrižju Jarunske i Ulice Augusta Piazze također nedavno u promet pušten minirotor.

-Uspostavom suvremenih prometnih rješenja umjesto uzdignutih ploha osigurava se učinkovito smirivanje prometa bez negativnih posljedica koje uzdignute plohe sa sobom povlače. Radovi na elipsastom rotoru vrijedni su oko 45 tisuća eura, i završeni su 8. ožujka- napominju u Gradu. 

A iako su radovi u ovom dijelu grada zasad završeni, podsjetimo kako se i dalje kopa na Jadranskom mostu gdje se primjenjuje nova privremena regulacija, Promet  se, umjesto na tri, obavlja na dva prometna traka u oba smjera. U prvoj fazi radova bit će zatvoren istočni kolnik mosta, a cjelokupan promet obavljat će se dvosmjerno – zapadnim kolnikom.

Zbog navedenoga, na prilaznim prometnicama te na Jadranskom mostu, očekuju se veće prometne gužve, posebno u vrijeme jutarnjeg i poslijepodnevnog prometnog opterećenja. Valja očekivati kašnjenje svih autobusnih linija koje pripadaju terminalu Savski most, kao i linija 109 (Črnomerec – Dugave), 222 (Remetinec – Žitnjak) i 234 (Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište).

Ključne riječi

Komentara 9

JU
JustinCase
17:22 09.03.2024.

Oblik je ovalan vise nego elipsast

EZ
ezer
16:31 09.03.2024.

Tko je želio biti inovativan u prometnom rješenju definitivno je uspio u naumu. Na konkretnom križanju postojali su svi uvjeti za izradu normalnog rotor. Sam rotor nema smisla bez produžene ulice Bartolići kao četvrti krak.

Avatar ♌
17:17 09.03.2024.

Previše zelenila ima, ma beton lakše za održavati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije