Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštećena potresom

VIDEO Ruši se gornjogradska 'dama': Kuća Mlinarich odlazi u prošlost?

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/11
09.01.2021.
u 14:30

Zagreb nam nestaje pred očima, mišljenje je nekih stanovnika.

Iza leđa je glazbenom čudotvorcu Vatroslavu Lisinskom i već tri stoljeća pozdravlja znatiželjne gornjogradske prolaznike. Nerijetko tko zastane pa fotografijom zabilježi surovu ljepote kuće koja slovi kao jedna od najstarijih u hrvatskoj prijestolnici.

Bogata je poviješću, nalazi se na listi zaštićenih kulturnih dobara, a kuća Mlinarich na uglu Jurjevske i Mlinarske ulice, skinuta je s "aparata" i živi svoje, prema svemu sudeći, posljednje zagrebačke dane. Građevinu danas, naime, kako su posvjedočili čitatelji, bagerima ruše, a do sada je "skinut" njezin prvi kat. O ovome su mišljenja oprečna jer dok jedni ju smatraju blagom u metropoli, drugi je nazivaju opasnim ruglom koje treba maknuti kako bi napravili novi stambeni prostori.

"Ova zdanja je bolje srušiti pa izgraditi sigurno za stanovanje. Ima grad, gornji i donji, raspadnutih zgrada čak i prije potresa. Zbog ovakvih kuća, centar će postati dio grada bez ljudi", veli jedna Zagrepčanka.

"Zagreb nam nestaje pred očima", mišljenje je, pak, drugih stanovnika.

VIDEO Kuća Mlinarich se ruši

Ključne riječi

Komentara 8

DA
damir43
16:19 09.01.2021.

tu sam provep mladost!

Avatar bucka
bucka
15:51 09.01.2021.

Slika i prilika danasnje hrvatske nakon 30 godina hdz vlade...

VI
Vito
09:49 11.01.2021.

Ma koliko dugo gledao video priložen uz članak i naslov, nemogu vidjeti da kuća sama sebe ruši. Vidim bager i čovjeka u njemu koji pomoću "žlice" ruše zid kuće. A to nema nikakve veze s tim da "DAMA" SAMA SEBE RUŠI. Zaaaašto??? Zašto ste i dalje toliko nepismeni ili namjerno slijepi pa ne poštujetehrvatski jezik??? Ruše kuću, ruše "staru damu". Kome odgovara nepismenost po medijima??? Zašto je potrebno upisati povratnu zamjenicu se ili sebe između ruše i gornjgradska "dama"??? To 100 % nije u duhu hrvatskog jezika, kamoli pravopisa i, što je najgore, značenja samih riječi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije