Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bukovačko srce

Veće samopouzdanje mladih žena zadatak projekta Košnica

bukovačko srce
Željko Lukunić/PIXSELL
Autor
Mateja Šobak/VLM
31.01.2013.
u 20:00

Humanitarna udruga prvi put organizira akciju za pomoć djevojkama u odlučivanju što žele od života i kako to ostvariti

Osnaživanje mladih žena u dobi od 18 do 25 godina, odnosno povećanje njihove emancipacije i samopouzdanja te svjesnosti o važnosti aktivnog uključivanja u demokratsko društvo ovogodišnji je “zadatak” humanitarne udruge Bukovačko srce. Projekt je to naziva Košnica koji je začet u susjednoj Bosni i Hercegovini, a koji je tamo prošlo već 180 djevojaka.

– Djevojke koje su završile jednogodišnji trening dobile su certifikate te su, također, obučene da i same budu trenerice za daljnje širenje mreže – objasnio je Vedran Vinš Seman iz udruge Bukovačko srce te dodao kako se projekt dosad koncentrirao više na djevojke iz ruralnijih područja, iz patrijarhalnijih sredina, a tako će biti i u Hrvatskoj. Za uključivanje u projekt dovoljna je samo volja, a program se sastoji od interaktivnih radionica i praktičnih aktivnosti, a neke od tema koje se obrađuju jesu volonterstvo, rodno osvještavanje te ljudska prava i prava žena. – Cilj Košnice jest pomoći mladim sposobnim ženama da pronađu čime se žele baviti u životu te ih obučiti da upravo to mogu i ostvariti – rekao je Vinš Seman čija udruga djeluje već tri godine, međutim, tek ove kreće s većim, regionalnim projektom.

Dosad, Bukovačko se srce koncentriralo uglavnom na lokalnu zajednicu. – Osnovani smo s ciljem da pomognemo, a svake godine organiziramo sportski turnir, odnosno manifestaciju na kojoj prikupljamo sredstva za što je u tom trenutku potrebno – rekao je Dejan Dulikravić iz udruge Bukovačko srce.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije