Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plavci u selibdi

Važna obavijest iz policije: Od danas se policijska postaja koja čuva srce Zagreba nalazi na novoj lokaciji

Zagreb: Policija na Trgu kralja Tomislava
Foto: Antonio Jakus/PIXSELL
1/2
23.10.2023.
u 18:55

Postaja je to koja pokriva najveći dio centra metropole, a do sada je bila u Ulici Grgura Ninskog u neposrednoj blizini Glavnog kolodvora.

Policijska postaja koja je zadužena za centar metropole od danas ima novu lokaciju. Umjesto u zgradi u Ulici Grgura Ninskog na broju 1, I. policijska postaja od sada se nalazi u Ulici kneza Branimira 4, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Inače, riječ je o postaji koja pokriva područje od Draškovićeve ulice na istoku do Kačićeve ulice, Hercegovačke ulice i ulice Pantovčak na zapadu, te od Glavnog željezničkog kolodvora Zagreb na jugu do Podsljemenske zone na sjeveru grada. Od važnijih prometnih čvorišta  na postajnom području nalazi Glavni željeznički kolodvor Zagreb preko kojega u raznim smjerovima dolazi i odlazi vrlo veliki broj građana.

"Na postajnom području se nalaze i veliki trgovački centri Importanne centar, Centar Kaptol, tržnica Dolac , te Trg Bana Jelačića preko kojega zbog svog položaja i povezanosti tramvajem prođe vrlo veliki broj građana.

25.11.2020., Zagreb - I. policijska postaja Zagreb na Trgu Josipa Jurja Strossmayera 3. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Na postajnom području I PP Zagreb, PUZ-a nalazi se velik broj objekata: 6 hotela, 72 objekta odgojno obrazovnih ustanova, učeničkih domova, dječjih vrtića, osnovnih, srednjih, viših i visokih obrazovnih ustanova, velik broj novčarskih ustanova (banaka, pošta, mjenjačnica), te 290 raznih ugostiteljskih objekata, disco klubova, noćnih klubova i ostalih objekata slične namjene." pojašnjano je na stranicama PUZ-a.

VIDEO Lančani sudar usred Zagreba: Jedna osoba prevezena u bolnicu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije