Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb Rescue Callenge

Vatrogasci pokazali koliko su vješti u spašavanju ozlijeđenih iz uništenih automobila

11.06.2016., Zagreb - U organizaciji Vatrogasne postrojbe Zagreb na parkiralistu tvrtke Cios odrzano je Zagreb Rescue Challenge, prvo natjecanje u spasavanju kod prometnih intervencija. Prisustvovali su mnogobrojni profesionalni i dobrovoljni vatrogasci i
13.06.2016.
u 11:00

Scene iz najgorih automobilskih nesreća te deseci uništenih automobila. Inače svakodnevica za vatrogasce, no ovog vikenda ipak, na sreću, samo dio natjecanja. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba organizirala je, naime, Zagreb Rescue Challenge, prvo natjecanje u spašavanju kod prometnih intervencija.

Organizatori su planski demolirali automobile i pripremili scenarije različitih nesreća u kojima su onda svoje vještine pokazali brojni profesionalni i dobrovoljni vatrogasci iz Splita, Ljubljane, Karlovca, Dubrovnika, Rovinja, Varaždina, Zagreba... Iako natjecatelji nisu unaprijed znali scenarije, pokazali su izrazitu spremnost i snalažljivost u spašavanju ozlijeđenih osoba iz automobila.

– Zagreb Rescue Challenge je događaj zamišljen kao natjecanje, ali služi prije svega za razmjenu znanja i iskustva o spašavanju iz prometnih nesreća – rekao je Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, te istaknuo kako javnost često zaboravi na ovaj također težak dio vatrogasnog posla.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije