Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TO NIJE MOJ POSAO'

Tomašević: Odbio sam se naći s mogućim kandidatima za bolnicu Srebrnjak, to bi kontaminiralo proces

Tomislav Tomašević
Foto: Kruno Galjar
1/3
27.07.2021.
u 11:13

Smanjit ćemo naknade za školske odbore. Prije javnog poziva građani će znati kolike će naknade biti, kazao je Tomašević

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević sa svojim suradnicima održao je konferenciju za novinare u predvorju Gradske uprave. Kazao je, kada budu izabrani na javnom natječaju novi pročelnici, tada će se ići u sistematizaciju radnih mjesta, pa tako i za Ured gradonačelnika. Došlo je do promjene u sastavu Stožera civilne zaštite. Za načelnika je postavljen zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, a Mladen Bušić, ravnatelj bolnice Sveti Duh, novi je član. Tomašević je rekao da se s potencijalnim kandidatima za ravnatelja Srebrnjaka neće sastajati.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet na početku konferencije kazao je da je prošli petak održan sastanak u vezi s obnovom nakon potresa. Predstavljen je dokument kojim je uređena migracija i integracija oko potresa i obnove. "Proces se sada teći brže i jače", kazao je. Prolongirat će se rokovi za obnovu pet osnovnih, osam srednjih škola i jedan dom. Što se tiče obnova, održani su sastanci i uspostavljena je koordinacija gradskih ureda. "U svakodnevnom sam kontaktu s vršiteljicom dužnosti pročelnika i dogovorili smo obilaske kako se ne bi više odstupalo od prolongiranih rokova i kako bismo što prije učenike vratili u škole. Prijevoz će biti organiziran, roditelji mogu biti mirni", kazao je.

Snimio Kruno Galjar

"Održana je treća sjednica GSV-a. Htjeli smo podcrtati koliko je socijalni dijalog bitan. Dogovoreno je da se predstavnici GSV-a redovno pozivaju. Imamo ambiciozni program ureda i poduzeća. Sjednice će se održavati svake srijede. Nakon primopredaje imenovana sam načelnicom Stožera civilne zaštite, no sada smo s malim odmakom napravili promjene. Dio članstva mijenja se zbog uloga ljudi. Član Stožera treba biti predsjednik Uprave Holdinga, kao i pročelnici gradskih ureda. Za jednog člana je smanjen sastav. Mladen Bušić, ravnatelj bolnice Sveti Duh, novi je član, a novi načelnik Stožera bit će Luka Korlaet", kazala je dogradonačelnica Danijela Dolenc. 

"Trebalo bi imenovati oko 600 članova školskih odbora. Imate različite dionike. Tu mogu najaviti neki model koji ćemo predstaviti na sljedećoj konferenciji. Grad Zagreb bira tri, a odlučili smo da će jedan od ta tri člana biti predstavnik mjesnog odbora. Moći će to biti bilo tko, neovisno o stranci, a za druga dva imat ćemo javni poziv. Građani će se moći javiti. Riječ je o jednom modelu koji nije napravljen. Imat ćemo povjerenstvo. Smanjit ćemo i naknade za školske odbore. Prije javnog poziva građani će znati kolike će naknade biti", kazao je Tomašević. 

Tomašević je rekao da se obustavljaju pozivi za jednokratne potpore udrugama koji su otvoreni od početka godine.

Revizije

"Imamo svoju internu reviziju i tu se bavimo revizijom obaveza Grada Zagreba za prošlu godinu, ali i prvom polovicom ove godine da nas ne bi dočekali kosturi u ormaru. Kontrolnom uredu dali smo naloge za kontrole i neke revizije ugovora – riječ je o gradskim grobljima – ali što se tiče nekih velikih, to zahtjeva novac, riječ je primjerice o pročistaču", kazao je Tomašević.

Kazao je da se s potencijalnim kandidatima za ravnatelja Srebrnjaka neće sastajati. "Do mene dolaze različite poruke za različite sastanke s ljudima koji se žele kandidirati. Nemam namjeru ići na takve sastanke, o ravnatelju odlučuje Vijeće na temelju natječaja", kazao je. "Neću se sastajati ni s kim. To bi kontaminiralo cijeli proces javnog natječaja", kazao je Tomašević 

"Namjeravam otići u Knin, isto kao što sam bio u Brezovici na Dan antifašističke borbe", kazao je gradonačelnik. 

Imenovanje pročelnika

"Što se tiče postavljanja naših ljudi, mi za vršitelje dužnosti pročelnika moramo staviti postojeće zaposlenike gradske uprave do raspisivanja natječaja. Što se tiče postojećih, bivših, 11 nije na svojim pozicijama, ostavku je dala i gospođa Šulentić. Vi znate da su oni birani na mandat na četiri godine, nama je bilo bitno da neki nemaju ovlaštenje za potpise, neki od njih stavljeni su na pozicije pomoćnika, mislimo da nema smisla raditi reviziju radnih mjesta dok ne budu postavljeni novi pročelnici", kazao je Tomašević. 

Tomašević je rekao da će voditi brigu o tome da komunalije ne poskupe. "Krajem godine imat ćemo jasniju sliku, mislimo da će iduća godina biti prava godina kada ćemo moći vidjeti  pravu financijsku sliku", kazao je Tomašević. 

"Ne zamaramo se lošim anketama, a ne zanosimo se ni dobrima", komentirao je Tomašević najnovije ankete prema kojima je Možemo druga stranka u Hrvatskoj. "Rejting je prolazna kategorija, mi na duže staze gledamo, uključili smo se u politiku da rješavamo probleme građana", dodao je. 

"Ja nisam i ne mislim biti kao bivši gradonačelnik. Povjerenstvo odlučuje. Konkretno o Mažurancu, takva površina ne zaslužuje da se nekome da za ugostiteljske sadržaje", kazao je na pitanje o davanju javnih površina. 

"Kada stupi odluka o ustroju, kada budu novi pročelnici izabrani na javnom natječaju, onda će se ići u sistematizaciju radnih mjesta, pa tako i za Ured gradonačelnika", kazao je Tomašević. 

"Oni koji će odvajati, oni će plaćati manje. Mi ne možemo ljude na to natjerati. Ono što možemo jest spriječiti kontaminiranje odvojenog otpada. Svaki biootpad koji se pomiješa s drugim otpadom ne može ići u kompostanu. Vjerojatno će biti propisane kazne, potrebno je da ljudi ne kontaminiraju izdvojeni otpad. Nažalost, takav otpad će ići na odlagalište", rekao je. 

Kazao je da treba očistiti nered u stanovima i poslovnim prostorima u vlasništvu Grada Zagreba. 

Komentara 80

ST
stefj
11:39 27.07.2021.

Ono što se ne mogu vaditi, jesu kosturi iz ormara. U gradskoj skupštini su bili dovoljno dugo, imali su svoje ljude zaposlene u gradu, bili su upućeni u sve... Vjerojatno je veći problem u tome što su ljude uvjerili da ništa ne valja i da se milijarde troše bez veze, a sada odjednom nema tih milijardi pa se štedi i skuplja sitniš... A imaju ogroman poguranac iz vlade, čiste im korupciju gdje god stignu... Sada vidimo da zrno po zrno nije pogača, već 2 zrna. Tomašević se suočava s slikom Isusa (ili Muhameda) koji su mediji napravili o njemu i ne može sa ta 2 zrna nahraniti i spasiti Zagreb, koliko god ga mediji pokrivali i glorificirali...

ZV
ZVONE
11:30 27.07.2021.

Množe li se množe . Imaju građani novac za još tisuću novih uhljebnika. Kad se može ,može se .

KI
kicalulukica
12:41 27.07.2021.

Zap1oslio si majstore Kresicevu zenu da nije badava N1 pricao za tebe sve naj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije