Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAD TRAŽI GLASNOGOVORNIKA

Tomašević o novom natječaju za aute: 'Pola će ih biti na hibridni ili električni pogon'

Zagreb: Tomašević najavio novi natječaj za najam automobila, polovica će biti električni ili hibridni
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
21.09.2021.
u 12:00

Gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je kako će do kraja tjedna biti raspisan natječaj za upravu Velesajma

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević održao je redovnu konferenciju za medije u predvorju Gradske uprave. Osvrnuo se na pitanje odlaganja otpada i nabave novih automobila, a najavljeno je i raspisivanje novih natječaja za pozicije u Gradu. 

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec najavila je otvaranje još dva natječaja za poziciju pročelnika. Riječ je o pozicijama u Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te u Gradskom zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode.

– Otvaramo natječaj i za mjesto glasnogovornika Grada Zagreba – dodala je Dolenec.

– Svi se natječaji formalno raspisuju sutra u Narodnim novinama, a bit će vidljivi u četvrtak. Bit će otvoreni 15 dana – pojasnila je te pozvala zainteresirane da se prijave.

Zamjenik Luka Korlaet osvrnuo se na trenutačno stanje procesa obnove od potresa. 

– Kao Grad mislimo aktivno sudjelovati i na javnim izmjenama i dopunama Zakona o obnovi. Mislimo da će fundamentalne promjene zakona značiti pomak, pravi pomak u obnovi našeg grada – naveo je te najavio projekt koji se tiče procjene rizika od potresa. 

– Riječ je o projektu kojim se popisuju zgrade u smislu potresnog rizika. Namjera je kvantificirati rizik. Cijeli projekt započinje 27. rujna i u njemu će sudjelovati i građani – kazao je te dodao kako će to pomoći pri prikupljanju podataka za bazu koja se stvara. 

Gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je kako će do kraja tjedna biti raspisan natječaj za upravu Velesajma

– Uvjet će biti isti kao i za druge uprave poduzeća – kazao je. 

Naveo je i da se nabavljaju nova vozila. – Procjena vrijednosti jest 1,8 milijuna kuna na godinu dana. Bilo je 150 automobila na godinu, sada će ih biti 50. Novo je da će otprilike polovina automobila biti na hibridni ili električni pogon. Nova uprava želi promovirati zelenu javnu nabavu, tu želimo mijenjati korištenje voznog parka. Tu su i uštede zbog goriva – kaže. 

Na pitanje o odvozu biootpada, naveo je kako je dugoročno rješenje kompostana u vlasništvu Grada.

– Raspisali smo natječaj jer dok Grad nema svoje postrojenje, potrebna je suradnja s privatnim sektorom. Budući da odluka nije donesena, ne mogu komentirati detalje. Bit će gotovo u roku od jednog mjeseca – rekao je Tomašević.

Vezano uz Festival slobode koji se održao u subotu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, Korlaet je naveo kako skup nije bio prijavljen. 

– Pregledava se snimljeni materijal sa skupa na temelju kojeg će se dalje postupati. Skup nije bio prijavljen, slijedom toga najvjerojatnije su kršene mjere. Prijavu je trebalo napraviti na vrijeme, sukladno propisima – kazao je, a na situaciju se osvrnuo i gradonačelnik. 

– Ključno je da se razumiju koje su nadležnosti Grada. Mi ne dajemo dozvole, nego policija. Na policiji je da postupa – ustvrdio je Tomašević. 

21.09.2021., Zagreb - Gradonacelnik grada Zagreba Tomislav Tomasevic odrzao je, sa suradnicima, redovitu konferenciju za novinare. Danijela Dolenec. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Nezadovoljan žičarom

– Nisam sretan s time kako je žičara izvedena, nisam sretan koliko je žičara koštala. Dosta kreditno opterećuje ZET – kazao je te apelirao na građane da koriste javni prijevoz. 

Što se tiče dječjih vrtića i škola, kaže, poskupljenje obroka nije razmatrano. – Nije nam to namjera – dodaje. 

Problem glomaznog otpada

– Količina glomaznog otpada koji Čistoća kupi, pogotovo na ilegalnim odlagalištima, povećana je. Tražimo i nova kratkoročna rješenja, o tome ću više moći reći sljedeći tjedan – kaže te dodaje kako je teško utvrditi tko je kriv za ilegalno odlaganje. 

– Reciklažna dvorišta ispražnjena su ovaj vikend, nema zastoja – dodaje. 

Što se tiče obrade metala i plastike, kaže kako sve funkcionira. 

– Tu su ugovori na snazi i ne bi trebalo dolaziti do zastoja. Pozivam, ako postoje zastoji, da se informira i riješi. Vrećice se dijele, to ide dinamikom po kvartovima. Pozivam građane da prijave Čistoći ako nisu dobili vrećice. Što se tiče općenito sortiranja, već sam rekao da radimo na tome da se sortirnica napravi u vlasništvu Grada Zagreba. Nakon što se sortiraju različite vrste plastike, možemo je prodati, a ne plaćati poduzećima da to od nas uzmu – naveo je. 

– Prema novom Zakonu morat ćemo ići s novim cjenikom gdje će se usluga odvoza morati naplaćivati prema količini neodvojenog otpada u kućanstvu – kazao je gradonačelnik. 

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
11:48 21.09.2021.

Eto Grad Zagreb odlučio krenuti u brigu o okolišu kupnjom auta koja su 3 puta skuplja

Avatar Agramer000
Agramer000
12:02 21.09.2021.

prodavač magle!di je sad bicikl?

DU
Deleted user
11:28 21.09.2021.

prvi mandat ujedno i zadnji mandat proci ce mu u kadroviranju....ucinci do sada ...ama bas nista...lako je organizirati dobro placene raznorazne proteste....kaj ne ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije