Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTPAD U SMEĆE

Uhvaćeni na djelu: Uzalud razvrstavate, kad oni sve trpaju u isti koš!

Foto: Facebook
02.04.2018.
u 22:07

Josipovićev gradski zastupnik snimio je ono o čemu građani pričaju

Evo kako funkcionira sustav odvojenog prikupljanja sortiranog otpada iz podzemnih spremnika u Zagrebu, zapisao je Renato Petek, zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini iz Josipovićeve stranke Naprijed Hrvatska!

 

Filmić snimljen u Kranjčevićevoj ulici i objavljen na Petekovom Facebook profilu zorno prikazuje ono o čemu već dugo bruji grad – što vrijedi razvrstavanje otpada kad se na kraju smeće trpa u isti koš, odnosno kamion.

– Brižni građani razdvajaju otpad, odlažu u postavljene spremnike, a oni sve odvoze kao da je to smeće, iz žute ili plave kante, u istom kamionu. A možda ga voze i na isto mjesto, smetlište Jakuševec? – primjećuje razočarani gradski zastupnik

Ili, kako piše na grafitu: "Uzalud vam trud, džabe ste razvrstavali!"

Komentara 56

DU
Deleted user
23:33 02.04.2018.

Što nije snimio gazdu kad je spominjao ustašku guju u Izraelu ?

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
22:19 02.04.2018.

Hm, a predvidjeni Centar za gospodarenje otpadom u Resniku, vrijedan 2,3 milijarde kuna bi gradila ista ekipa, koja na ovakav nacin postupa sa otpadom. A sve na tragu povecanja cijena odvoza otpada za cca 110 posto, dakle vise nego duplo, nego sto sada kosta odvoz otpada iz kucanstava. Zasto bi neko povecavao cijenu odvoza otpada, ako Europska unija daje novac za taj projekt? Ne, nego muljatori spalionicarskog smjera, koji drmaju gradskim gospodarenjem otpadom, zele uvesti zastarjelu tehnologiju iz Beca koja se vise ne smije ugradjivati u Europi, pa je negdje treba utopiti. Naravno, grad Zagreb i njegov svepriznato pametni sef Bandic, sigurno ce u javno-privatnom partnerstvu izigrati takve muljatore, koji ulazu staru kramu, a Zagreb ce preuzeti kreditne obaveze. Slicna prica kao i na kriminalnom procistacu otpadnih voda, kojeg su uz kredit od 365 milijuna eura, koji je uz 70 aneksa ugovora potpisao grad Zagreb, investitori otplatili za 7 godina, a sada im ostaje gulenje zagrepcana jos oko 15 godinama, povecanjem cijena prociscavanja vode. Secer na kraju je brdina od 500 tisuca tona mulja od zagrebacke kakice, koja se i dalje nakon prociscavanja vode u vrijeme kisa i loseg vremena, - cijedi u Savu. To je kao da restauriras kupaonu i wc u kuci, a majstori ti ostave sastojke u dnevnom boravku. Nazdravlje.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
22:30 02.04.2018.

Btw, a obavezu za zbrinjavanje otpadnog mulja iz zagrebackog procistaca otpadnih voda, preuzeo je - grad Zagreb! Pa je firma koja je obecala da ce zbrinuti mulj, uz astronomsku cijenu za posao, inace iz Drnisa, kad su im odbili spaljivanjee u lokalnoj cementari, fino mulj u slepere, pravac Medjimurje i tras na polja, iako su u mulju sastojci koji su nedozvoljeni u bilo kakvoj poljoprivredi koja proizvodi proizvode koje koriste zivi organizmi. Dobro jutro dzezeri i laku noc zagrepcani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije