Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt

Uz sljemensku žičaru trebala bi početi i gradnja – piramide

 Zicara Sljeme na zagrebackoj Medvednici
Foto: Pixsell
13.08.2014.
u 17:43

Do sada je u realizaciju piramide, za dokumentaciju i temelje, izdvojeno pola milijuna kuna

Sve su dozvole pripremljene, još prije pet godina postavljen je kamen temeljac, a bude li sve teklo prema planu, na Sljemenu će se graditi – piramida.

Dio je to turističke atrakcije koja bi, barem tako računaju u Udruženju obrtnika grada Zagreba, čija je piramida i ideja i projekt, trebala biti do kraja sagrađena planom uređenja nove sljemenske žičare.

U blizini planinarskog doma Hunjke

Visoka 32 metra i sagrađena u blizini planinarskog doma Hunjke, bila bi, barem prema prvim obećanjima, besplatna za sve građane, a na njezinu bi vrhu tridesetak građana moglo istodobno uživati u pogledu.

– U daljnjoj budućnosti, kad bude sagrađena i sljemenska žičara, trebala bi se u to uklopiti i piramida. Imala bi nekoliko značaja, turistički svakako jer bi se s nje pružao pogled na sve strane, sve do Austrije i Pokuplja, a imala bi i protupožarnu funkciju – poručio je Vlado Crkvenac, predsjednik Udruženja.Kako je naglasio, obrtnici su do sada u tu ideju samo za dokumentaciju i temelje već potrošili oko pola milijuna kuna, a sada bi ostalo trebao preuzeti Grad i gradonačelnik Bandić kojemu se ideja gradnje piramide na Sljemenu, kaže Crkvenac, svidjela.

Bandić podržava ideju

Prema prvim procjenama, u piramidu bi trebalo uložiti još oko 250 tisuća eura, ali Udruženje obrtnika grada Zagreba nema novca za nastavak gradnje.

– Mi si tu investiciju ne možemo priuštiti. Gradonačelniku Milanu Bandiću predstavili smo cijeli projekt i sada treba vidjeti što će se i kako napraviti. To nije novost, o piramidi se govori već dulje vrijeme, ali treba pronaći dovoljno novca jer se građanima mora na Sljemenu ponuditi novi sadržaj. Tražili smo i od Dalekovoda da se uključi u realizaciju toga projekta – istaknuo je Vlado Crkvenac.  

>>  Najavili radnike, no radova na Sljemenu- nema

Komentara 14

TR
Trnjanec
19:07 13.08.2014.

Protupožarna piramida. To je to - sve sam čuo, moj život je potpun.

PA
pajopatak
18:58 13.08.2014.

rekao bi Thompson "masoni, ovi,oni". Badiću loža je tvoja !

NE
nesanica
20:35 13.08.2014.

kaj je s fontanama na sljemenu , može bar dve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije