Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Uz Jurinićevu svirku na dar i Kuliševa grafika

Aljoša Jurinić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
09.07.2019.
u 15:46

U deset godina skupljeno je više od 23 milijuna kuna za 230 stipendija

Inspiracija mu je bila njegova slika valova iz ciklusa “More”, nastala devedesetih. Morski motiv u radovima ono je po čemu mnogi prepoznaju Vatroslava Kuliša, a valovi su, kaže umjetnik, još najtraženiji.

Sada je u stilu valova napravio i grafiku, u manjoj verziji od originala. I to iz prilično jednostavnog razloga – sliku veličine 30x20 centimetara lakše je nositi. Važan je to podatak onima koji će se u petak naći u atriju Prirodoslovnog muzeja u sklopu Ljetne scene Amadeo. Te se večeri u 21 sat održava humanitarni koncert i dio akcije “Korak u život” Rotary cluba Zagreb Kaptol.

Svi koji dođu i kupe ulaznicu za nastup na kojemu je glavna muzička zvijezda pijanist Aljoša Jurinić na dar će dobiti i Kuliševu grafiku.

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

– Radio sam je u tehnici sitotiska, izrada je prilično komplicirana. Samo na jednoj slici ima 12 različitih boja, svaka se posebno nanosi pa se čeka da se osuši te se onda stavlja druga. Za jednu grafiku treba tjedan dana – govori Kuliš. Osim što će dobiti umjetničko djelo koje mogu objesiti na zid te poslušati kako svira pijanistički virtuoz i jedan od najtraženijih mladih glazbenika, posjetitelji će moći reći da su bili dio najdugovječnije humanitarne akcije koja omogućuje nastavak akademskog obrazovanja djeci bez odgovarajuće skrbi po završetku srednje škole.

– Ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole jer strahuju kako dalje pa smo upravo zato još 2008. godine odlučili pokrenuti “Korak u život”. U deset godina raznim akcijama skupili smo više od 23 milijuna kuna za 230 stipendija – govori Zlatko Stić, predsjednik RC-a Zagreb Kaptol. Ulaznica još ima, a cijena im je 150 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije