Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pres konferencija

Tomašević: Sve opcije oko Plinare su otvorene, analiza će biti gotova u svibnju

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević predstavio Program cjelovite obnove povijesne jezgre Grada Zagreba
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
05.04.2022.
u 11:44

Otvorenjem doma za starije osobe u Markuševcu, koje se planira sredinom ove godine, osigurat će se smještaj za još 12 oboljelih korisnika.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević otvara novouređeni odjel za oboljele od demencije u domu za starije osobe Sveta Ana u Islandskoj 2. Nakon otvorenja, Tomašević će održati redovnu konferenciju za novinare. Trenutno je smještaj, kažu iz Grada, za oboljele osiguran u četiri zagrebačka doma (Medveščak, Maksimir, Park i Sveta Ana), za 84 korisnika. Otvorenjem doma za starije osobe u Markuševcu, koje se planira sredinom ove godine, osigurat će se smještaj za još 12 oboljelih korisnika.

Ugostiteljske terase

Nakon otvorenja, Tomašević je održao konferenciju za novinare osvrnuvši se na otvaranje ugostiteljskih terasa istaknuvši kako u Udruzi ugostitelja komuniciraju koje kriterije treba ispuniti kao bi se to dogodilo.

- Takve stvari, kao i druge koje smo najavili, ćemo rješavati postepeno. Ugostitelji su upoznati sa svim kriterijima koje trebaju ispuniti. Razumijemo cijelu epidemiološku situaciju koja utječe na ugostitelje pa zato toleriramo dosta stvari koje ne bi trebali. Što se tiče vatrogasnih puteva, tu je jasan dogovor napravljen, trebaju biti pet i pol metara od svake strane ulice. Našli smo rješenje i dali određeni rok koji ističe ovaj tjedan kako bi svi bili zadovoljni - kaže gradonačelnik.

Prodaje li se Plinara?

Za Plinaru je kazao kako se radi dubinska analiza poslovanja koja će biti gotova sljedeći mjesec, a nakon toga će znati više detalja, odnosno hoće li se prodavati ili ne.

- Sve opcije su otvorene. Nakon toga ćemo sjesti s koalicijskim partnerima i vidjeti koje je najpovoljnije rješenje. Meni je prioritet da se ne ugrozi cijeli Holding - govori Tomašević dodajući kako je iznenađen kad ga pitaju funkcionira li odnos s SDP-om jer komuniciraju redovito.

"Sva će djeca biti upisana u škole"

Budući da ovaj tjedan kreću upisi u škole te uskoro stupa na snagu izmjena mjere roditelj-odgojitelj, postavlja se pitanje hoće li biti dosta mjesta za svu djecu u Zagrebu.

- Ono što mogu reći sa sigurnošću da će se sva djeca upisati u škole i vrtiće. To je naša obveza kao Grada - ističe Tomašević.

Dogradonačelnica Danijela Dolenec nadovezala se kako je "glavni fokus Grada proširiti vrtićke kapacitete te trenutačno u gradskim vrtićima ima oko 380 slobodnih mjesta."

Što će biti s drobilicom?

- U Tišinskoj se nalazi mjesto gdje se odlaže dio građevinskog otpada. Tražimo još mjesta gdje će se otpad obrađivati, zasad imamo dva u planu. Pričamo s Vladom da nam dodijele zemljište kako bi bi pronašli i treću lokaciju za obradu građevinskog otpada - kaže Tomašević.

 

Komentara 6

DA
Daisy55
15:36 09.04.2022.

Samo ti prodaj sve što možeš pa onda bjež u krilo onima koji su te tu postavili da sve prodaš i uništiš.

Avatar Django
Django
12:22 05.04.2022.

Traže od vlade da im dodijeli zemljište! Zar grad nema dovoljno zemljišta u vlasništvu?

DU
Dudek
22:47 09.04.2022.

Tovariš Tomašević samo možeš prodati svoj kotač i ato.Naše drušveno Nacioalno dobro nikad! Sve je rasprodano INA novac potršen.Mađari nam prodaju naše.Jer naši -pardon Vaši sve nam rade samo ne na Boljitak. TKO PROADA TREBLO BI GA U DOBRO KAZNITI-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije