Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA Posao nabave dvaju nužnika Kontrolnom uredu nije sporan

USKOK istražuje skupe zahode

23.03.2009.
u 23:09

USKOK je, neslužbeno doznajemo, zatražio kriminalističku obradu postupaka javne nabave za izgradnju dvaju zahoda na okretištima Dubrava i Dubec. Dok će policijski istražitelji “češljati” ove poslove, pročelniku Kontrolnog ureda Mirku Heraku nije sporna ni cijena javnih nužnika od 1,5 milijuna kuna.

– Iako je očito da su visine svih ponuđenih cijena iz prethodnih natječaja bile slične ugovorenoj, zbog velikog interesa javnosti predložio sam Uredu za graditeljstvo da ipak angažira sudskog vještaka koji će procijeniti realnu vrijednost izvedenih radova – kazao je pročelnik Mirko Herak.

Izravnu pogodbu Grada i Gredelja, koji je bio glavni izvođač radova, Herak smatra opravdanom.

– Izravna pogodba dogovorena je tek nakon što su prethodna dva natječaja poništena i provedena je u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi. Zakon omogućuje da se u uvjetima iznimne žurnosti posao može sklopiti izravnom pogodbom – rekao je šef Bandićeva tzv. USKOK-a.

Prvi natječaj raspisan je u travnju 2006. godine, a poništen je zbog toga što je pristigla samo jedna ponuda. Drugi natječaj proveden je u lipnju iste godine, a poništen je zato što Grad nije u zakonskom roku od 30 dana sklopio ugovor s najboljim ponuđačem.

Herak pak nije želio otkriti imena ponuđača koji nisu prošli na natječaju jer “ona nisu važna”.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije