Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Branimirovoj

Uređuju urede u Zagrebu za smještaj Centra za potresni rizik. Natječaj je vrijedan 1,1 milijun kuna

Zagreb: Nova vizura grada nakon potresa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
12.04.2022.
u 12:00

Promijenit će se i vanjska i unutarnja stolarija, a izvest će se i novi vodovod, elektroinstalacije te instalacije grijanja i hlađenja. Cijeli se prostor, osim toga, planira i oličiti.

Dotrajali uredi na drugom katu zgrade u Branimirovoj pretvorit će se u Centar za potresni rizik. Grad je raspisao nešto manje od 1,1 milijun kuna vrijedan natječaj za uređenje uredskih prostorija koje su, prema opisu u natječajnoj dokumentaciji, u jako lošem stanju.

"Drugi i treći kat su već neko vrijeme izvan uporabe, odnosno nisu redovito održavani, a uz to je došlo do prodora vode s ravnog krova, što je dovelo do dodatne devastacije prostora", piše u opisu natječaja koji traje do 22. travnja. A obavit će se, navodi se također, opsežni radovi pa će tako prostorije površine 466 četvornih metara dobiti nove sanitarije te čajnu kuhinju, a stići će i novi podovi sa zvučnom izolacijom. Promijenit će se i vanjska i unutarnja stolarija, a izvest će se i novi vodovod, elektroinstalacije te instalacije grijanja i hlađenja. Cijeli se prostor, osim toga, planira i oličiti.

Centar je dio velikog gradskog projekta čija je okosnica stvaranje baze podataka o građevinama u metropoli kako bi se znanstveno utvrdilo koliki je ustvari rizik od potresa u Zagrebu za ljude i objekte. Za građevine će se iskazati u skupinama po namjeni i važnosti pa će se tako kategorizirati kao rizik za, primjerice, stambene, poslovne i javne objekte, kulturnu baštinu, infrastrukturu... Projektom će se pripremiti i hitne mjere u slučaju novog velikog potresa

Komentara 1

BL
Blomberg
20:00 13.04.2022.

Zagrebe Zagrebe Ja razumijem hitno je urediti sve stete od potresa , ali pogledajte nasu Katedralu, ona skela na dasnom tornju vec tako stoji godinama, pa to je sramota zar se sad ceka da da se jos raspadne i ljevivi toranj ? Pa onda ti krizevi na vrhovima crkve pa koliko mjeseci se to radi , zar nikome to ne smeta kako nam sad izgleda taj nas simbol Zagreba ???Ljeto nam dolazi i mnogo turista , i sto ce vidjeti , i slikati tu neodgovornu zagrebacku sramotu, pa nisu to tako veliki troskovi nego nemar i nesposobnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije