Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Uredit će se pet igrališta, škole, a nove vrtiće grade 2015. godine

Kvartovska tribina Sesvete
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
18.01.2014.
u 13:55

Na sva pitanja građana koja su nam stigla mailom te postavljena na samoj tribini tražit ćemo odgovor Grada

Novi izgled čak 140 gradskih ulica, završetak radova na Osnovnoj školi Iver i Srednjoj školi Jelkovec, otvaranje dječjeg vrtića u Vugrovcu, uređenje pet dječjih igrališta na području cijele četvrti i gradnja čak četiriju bazena – obećanja su pročelnika i njihovih suradnika stanovnicima gradske četvrti Sesvete na četvrtoj po redu održanoj Večernjakovoj kvartovskoj tribini u dvorani Narodnog sveučilišta.

Dom za starije

Rok za realizaciju svih tih projekata kraj je ove godine, dok bi već od ponedjeljka, ako je suditi po obećanju Ivice Lovrića, pročelnika Ureda za obrazovanje i sport, na korištenje učenicima i rekreativcima napokon bili dani sportski tereni u Sopnici Jelkovec koji su dosad za vrijeme praznika bili zaključani.

Mjesec dana je i rok u kojem će svim stanarima Sesveta napokon biti podijeljene posude za komunalni otpad. Na adresu Večernjeg lista prije održavanja tribine stiglo je više od tristo pitanja Sesvećana pa će Večernjakov tim u idućih mjesec dana u svom tiskanom izdanju objavljivati sve odgovore, ali i pisati o prijedlozima, inicijativama i problemima s kojima se susreću stanovnici ove gradske četvrti. U današnjem broju donosimo odgovore na neka od postavljenih pitanja.

:: Među glavnim problemima ove četvrti slaba je prometna povezanost. Autobusna linija 269 ide rijetko. Građani kažu da je od 6 do 8.30 sati nemoguće zbog gužvi ući u autobus. Hoće li se povećati broj polazaka?

Ove godine prioritet je Branimirova – Zavrtnica, spajanje punog profila, te, naravno, Branimirova u Sesvetama

Dinko Bilić

Ivan Miličević: Što se tiče linije 269 koja povezuje Sesvetski Kraljevec s centrom grada, na njoj redovito pratimo ponudu i potražnju. Zadnje pojačanje ove linije imali smo u siječnju 2013. godine. I dalje pratimo, a bude li potrebe, pojačat ćemo ponovno. U toj jutarnjoj špici imamo oko 15 polazaka.

:: Sesvećani su se požalili da im je potrebno i sat vremena da stignu do Kraljevca. Nije li to dovoljan razlog za povećanje linija?

Ivan Miličević: To je jutarnja špica gdje je puno vozila te to nije samo na ovom dijelu problem, već je to problem u mnogim dijelovima grada na koji mi ne možemo utjecati. Možemo pojačati broj autobusa koliko bude potrebno, naravno u dogovoru s gradskim četvrtima i uredom za promet.

:: Kada će se i gdje na području ove gradske četvrti graditi dom za starije i nemoćne osobe?

Višnja Fortuna: Svjesni smo da u Zagrebu nedostaje smještajnih kapaciteta. U ovom mandatu bit će sigurno sagrađeno do deset domova umirovljenika, a počeli smo već prošle godine. Skupština je 28. studenog prihvatila prvu obvezujuću ponudu o kupnji doma na području četvrti Maksimir i u prosincu je raspisan natječaj za novi objekt doma za starije i nemoćne osobe Markuševac. Krećemo prema Sesvetama i vjerujem da će ove godine biti raspisan pozivni natječaj za gradnju doma u Sesvetama jer to nam je prioritet.:

: U Vugrovcu Donjem radovi na vrtiću su pri kraju. Koliko će mjesta biti osigurano u tom objektu??

Zoran Nevistić: Objekt je gotov i završen, ali treba se obaviti tehnički pregled. Za oko mjesec ili mjesec i pol bit će gotov. Mjesta će biti za 85 djece. Očekujem da ćemo vrtić moći otvoriti krajem veljače, kada završi tehnički pregled.

:: Kada će se graditi dječji vrtići u Kašini, Sesvetskom Kraljevcu i Belovaru?

Ivica Lovrić: Znamo i za potrebu za dječjim vrtićem u Kraljevcu, rekao bih da su nakon Vugrovca dječji vrtić u Kašini i Kraljevcu sljedeći na redu. Realno ih je očekivati sljedeće godine.

:: Što je s gradnjom bazena na području ove gradske četvrti?

Ivica Lovrić: Bazene ćemo raditi na dvije lokacije. Uz OŠ u Iveru gradi se 25-metarski bazen, a uz Srednju školu Jelkovec gradi se 25-metarski i još dva manja bazena za obuku neplivača i rekreaciju. Bazeni će biti gotovi u rujnu ove godine.

:: Kada se može očekivati dovršetak Branimirove?

Dinko Bilić: Ove godine prioritet je Branimirova – Zavrtnica, spajanje punog profila, te, naravno, Branimirova u Sesvetama gdje imamo predviđen određeni dio novca za rješavanje imovinskopravnih poslova. Ove godine planiramo izdvojiti dvadesetak milijuna kuna, vidjet ćemo kako će se puniti proračun, možda će nakon rebalansa biti i veći iznos.

:: Zašto na području Sesvetskih Sela nisu dostavljene kante za smeće?

Mladen Volarić: Nabavili smo ih i sada ih samo trebamo podijeliti. U idućih mjesec dana gradska četvrt Sesvete potpuno će biti pokrivena posudama.

:: Hoće li se i kada urediti Ulica Mate Trbusića – obećano je asfaltiranje koje još nije ni počelo?

Alan Ordulj: U 2014. godini obuhvaćena je izvedba glavnog i izvedbenog projekta za gradnju produžetka Ulice Mate Trbusića.

:: Sesvete nemaju klasično uređen centar. Što se planira?

Marijan Tomurad: Ljudi koji žive u Sesvetama znaju da ovuda prolazi žila kucavica i da je centar uređenja Sesveta izravno vezan s kompletnim dovršetkom Branimirove. Tek u tome trenutku možemo razgovarati o rasterećenju centra i pješačkoj zoni. U obnovu centra Sesveta uloženo je dosta novca, obnovljen je i park, dio prema Bjelovarskoj ulici, ali bez Branimirove ulice mislim da je suvišno razgovarati o kapitalnim ulaganjima u centar Sesveta.

:: Hoće li se ove godine urediti ulica Kordeki i odvojak prema Letničkoj ulici?

Alan Ordulj: Uređenje tih ulica uvršteno je u plan uređenja u 2014. godini.

>>Najam stana do 50 m2 u Zagrebu za 144 eura

>>Sesvećane zanima hoće li dobiti bazen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije