Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HALE STARE KLAONICE U HEINZELOVOJ DAJU U NAJAM

'Unajmio bih halu za obrt, ali što ako budem jedini'

14.01.2015., Zagreb - Napustena tvornica za preradu mesa Zagrepcanka, poznatija kao stara zagrebacka klaonica. Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
15.01.2015.
u 11:00


Dok Grad traži moguće zakupce, u jednu su se zgradu već uselili skvoteri

Nakon nekoliko godina propadanja, stara klaonica u Heinzelovoj 66 mogla bi ponovno oživjeti. U najmu je, naime, cijeli prostor, 32 tisuće četvornih metara malih i velikih hala koje su u lošem stanju. U samo nekoliko godina koliko se nije koristio, prostor je devastiran pa će ga potencijalni investitori najprije morati počistiti, dovesti električnu energiju, popraviti krovove, urediti zidove te osigurati prozore i vrata...

Nekad sve bilo u najmu

– Šteta što se čekalo da prostor padne u ovakvo očajno stanje pa da se da u najam. Sjećam se da je još 2009. godine sve ovo bilo puno zakupaca koji su tu imali skladišta. Samo je Konzum iznajmio polovicu kompleksa, no kada je IGH najavio kupnju, to je uvjetovao iseljenjem prostora i od tada sve ovo propada – kazao je jedan od Zagrepčana koji je iskoristio mogućnost obilaska kompleksa koji se daje u najam.

Grad se, naime, kao i za prostor Gredelja, na takvo što odlučio kako bi smanjili troškove održavanja i kako bi oživjeli zapuštene komplekse za koje još nemaju ni pravo rješenje ni kupca. Natječaj za zakup otvoren je do 26. siječnja, a u Zagrepčanki građani, obrtnici te poduzetnici mogu iznajmiti sve što žele. Tako se nude male hale od 14 četvornih metara za početnu cijenu od 130 kuna te veće od 400 četvornih metara za 3,5 tisuća kuna. Građani mogu zakupiti i ostale hale (uključujući i one pod zaštitom) za koje nije određena fiksna cijena pa zainteresirani mogu zakupiti kvadrata koliko žele, i to po početnoj cijeni od 8,99 kuna po četvornom metru.

Prostori se mogu koristiti kao skladište za robu, za obavljanje trgovačkih djelatnosti, posredničkih usluga, za agencije, uredske djelatnosti te proizvođačku i prerađivačku djelatnost.

Prokišnjavaju krovovi

– Građani dolaze, razgledavaju i raspituju se te tvrde da će se javiti na natječaj i ponuditi cijenu. Nadam se da će nešto od svega toga i biti – kazao je zaposlenik Grada koji je posjetitelje provodio kroz kompleks. Kao i hale u Gredelju, i ove u staroj klaonici prate isti problemi – krovovi prokišnjavaju, zidovi su oštećeni, nema instalacija električne energije i vode te sanitarnih čvorova. Tako je za bilo kakvu djelatnost prije svega potrebno ulaganje.

– Najviše me plaši što ću ako budem tu samo ja. Nije mi svejedno tu ostavljati stvari i čekati da me netko opljačka. Ako nas bude više, još će to i ići – komentirao je vlasnik obrta koji se bavi transportom robe. U kompleksu Heinzelove već je useljeno nekoliko tvrtki koje su zauzele manje uništene prostore, a da se i ostatak ipak može koristiti, dokazuju skvoteri koji su se nastanili u jednoj zgradi. Ondje su popravili prozore i vrata, uveli električnu energiju i peći na drva te si osigurali privremen dom.

Komentara 8

Avatar Ironman0105
Ironman0105
00:26 16.01.2015.

Nije hala nego paviljon, za pocetak. Doticni novinar precesto radi ovakve greske, da bi to bilo slucajno. Procitate li tekst pazljivo, uvidjet cete da spada u beogradski, ne Hrvatski tisak. Dokle?

VI
Vito
08:31 16.01.2015.

'Unajmio bih halu za obrt, ali što ako budem jedini' ___________ Zar se bojiš biti prvi???? _______ I jedini ________ Onda stvarno nisi za obrtnika, još manje si poduzetnik _________ Očito ti je lakše dok radiš pod nečijim nadzorom, jer očito nisi samostalan. __________ Žalosno je kad netko ima novaca, a nema muda to unovčiti i zaposliti sebe i druge ________ Ako je posao dobro osmišljen, tržište dobro ispitano zašto bi se bojali krenuti u samostalno poslovanje???? ________ Ako se pak želi mešetariti i proizvoditi maglu, onda se niti ne treba bojati biti jedini, budući mnogi poduzetnici prodaju maglu pa ne bi bili jedini

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:46 15.01.2015.

Unajmio bih halu za obrt, ali što ako budem jedini, bićeš jedini tenkre, ništa neobično, ni prvi a ni zadnji..............na kraju balade nakon šta ispušiš budi sretan ako ti i kuću ne uzmu, moj ti je savjet, sjedi u kući i uživaj čekajući neka bolja vremena......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije