Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMIROVLJENIČKI DOM MAKSIMIR

Umirovljenici se natjecali na Supertalentu za 65+: Plesali, pjevali, glumili i žonglirali

Zagreb: U Staračkom domu Maksimir održan Supertalent
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/14
22.10.2019.
u 20:34

Što će izvoditi, bilo je na izbor natjecateljima, pa je tako, na primjer, Vjekoslav Dušek sve oduševio svojom "a capella" izvedbom pjesme Kaj

Plesali su, pjevali, glumili, izvodili skečeve, neki su i žonglirali, a jedan je bračni par izveo strastveni ples. Sve to pod budnim okom pratio je stručni žiri koji je odlučivao koji je od njih vrijedan glavne nagrade. Zvuči kao svaki talent show koji gledamo na malim ekranima, no razlika je u tome što su talentirani natjecatelji ovoga puta bili umirovljenici stariji od 65, a sve se, umjesto na velikoj pozornici odigralo u blagovaonici Doma za starije osobe Maksimir. 

Supertalent 65+ okupio je 16 natjecatelja i natjecateljica, koji su žiri - Borisa Jokića, stand-up komičara Aleksa Curać Šarića, te novinarke Maju Sever i Anu Malbašu - pokušali impresionirati svojim super skrivenim talentima. Kandidati ovog Supertalenta stanovnici su Doma za starije Maksimir i drugih umirovljeničkih domova Zagreba i okolice a jedini je uvjet za sudjelovanje bio taj da budu iznad 65 godina starosti. Što će izvoditi, bilo je na izbor natjecateljima, pa je tako, na primjer, Vjekoslav Dušek sve oduševio svojom "a capella" izvedbom pjesme Kaj, za vrijeme "Skitnice" Jasne Zlokić koju je otpjevao Vladimir Rado svi prisutni su se uključili, Ana Rašić pokazala je svoj predivan jesenski cvjetni aranžman, dok je Marija Sošić izvela monodramu na čakavštini "Baba i unuk" u kojem je glumila baku, ali i unuka. 

- Kad bi zarepali ja i Edo Maajka bila bi to izvrsna bajka - stihovi su bili kojima je Nadica Vinšek iz Siska pod alijasom "Baka reperica" sve jako dobro nasmijala i time osvojila drugo mjesto, a treće je pripalo stand-up izvedbi Mirjane Žerjav, koja se i prije mirovine bavila komedijom. Među gledateljima je bilo i suza jer ih je duboko ganula autorska pjesma "Krizantema" koju je Ljerka Rupčić posvetila svim našim najmilijima kojih više nema. 

Pozornicu su, međutim upravo "razvalili" Katarina i Ivan Balaško koji su na Ed Sheeranovu "Perfect" izveli valcer. Okupljene je još više oduševila i njihova ljubavna priča, pa stoga žiriju nije dugo trebalo da upravo njima dodijeli prvo mjesto. 

- Poznajemo se još od osnovne škole, ali trebalo je proći još dvadeset godina od naše mature da se ponovno pronađemo, zaljubimo i oženimo. Ovo nam je oboma drugi brak, a zajedno smo gotovo 40 godina - razdragano će 81-godišnja Katarina Balaško, sretna nakon nastupa. I ona i njen suprug Ivan, kaže, godinama plešu, pa se za svoju točku uopće nisu pripremali. 

Komentara 1

Avatar Psychlist
Psychlist
22:04 22.10.2019.

Tako ćemo i mi za koju dekadu, samo umjesto plesa mi ćemo udarati e-sports, Playstation itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije