Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna akcija

Udomite lutku i pomozite djeci koja čekaju obitelj

UNICEF
Niko Gogta/UNICEF
11.12.2018.
u 08:55

Više od 20.000 ljudi posjetilo je Muzej realnosti u tunelu Grič, koji se može razgledati još samo danas

Najvažnija stvar na svijetu nije predmet, nego obitelj, a smisao blagdana ne nalazi se ispod bora, nego oko njega. Poruka je to četvrtog Muzeja realnosti, koji je u sklopu ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa tijekom 11 dana gostovanja u tunelu Grič povezao više od 20.000 posjetitelja sa stvarnošću najugroženije djece iz Hrvatske i raznih dijelova svijeta.

Album dug 45 metara

Muzej realnosti otvoren je još danas, a jedinstvena interaktivna priča završava upravo na 72. rođendan UNICEF-a druženjem s njegovim ambasadoricama Bojanom Gregorić Vejzović, Majom Vučić i Mirnom Medaković Stepinac te humanitarnom prodajom lutkica koje su izradili volonteri, a dio su impresivnog eksponata nazvanog “Čekajući obitelj” kojemu je zadatak podsjetiti posjetitelje na važnost odrastanja u toplom okružju. Održava se od 18 do 20 sati, a ponesete li kući neku od 554 ručno izrađene lutke iz rukavca tunela Grič, koje predstavljaju mališane bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji će ove blagdane provesti čekajući obitelj, poručuju iz UNICEF-a, pomoći ćete razvoju udomiteljstva djece u zemlji.

Još se danas u tunelu može proći kroz interaktivnu instalaciju “Upalite svjetlo” te jednokratnim doniranjem podržati kampanju “Svako dijete treba obitelj”. Ondje je i album dug 45 metara koji pripovijeda dirljive obiteljske priče iz Hrvatske, ali i svih kutaka svijeta. Šetnjom uz brojne fotografije koje su u njega uvrštene možete, među ostalim, otkriti što obitelj znači dječaku u potrazi za izgubljenom sestrom, roditeljima koji grade novi život u drugoj zemlji, baki koja čuva devetero unučadi...

Od petka Zimski vrt

A nakon što se iz tunela Grič iseli Muzej realnosti, popularna adventska lokacija pretvorit će se u Zimski vrt, čarobni svijet imaginarnog dvorca iz zaleđene bajke. Njegove će se atrakcije, pak, moći razgledati od petka pa sve do 6. siječnja između 9 i 22 sata, a ulaz je besplatan.

Pogledajte video: Gastronomska ponuda na Adventu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije