Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Subvencija

Učenicima iz siromašnijih obitelji Grad Samobor daruje 500 kuna

škola
A.Bronić/VLM/Pixsell
01.09.2010.
u 09:00

Pravo na materijalnu pomoć imaju obitelji čiji prihodi ne prelaze 1500 kuna po članu - poručuje pročelnik Damir Fabek.

Unatoč tomu što se u recesijskoj godini svaka kuna u samoborskom proračunu prije plaćanja triput okrene, gradski oci ni ove godine neće štedjeti na socijalnim programima.

Gradonačelnikov dar

Zahvaljujući inicijativi gradonačelnika K. Beljaka čak 500.000 proračunskih kuna otići će u džepove učenika iz siromašnih obitelji te tako njihovim roditeljima s vrata skinuti barem dio troškova.

– Učenici su većinu udžbenika u svojim školama već razmijenili, no valja još kupiti radne bilježnice i školski pribor, pa smo nekima od njih odlučili pomoći subvencijom od 500 kuna po učeniku – najavljuje Beljak i daje riječ pročelniku za društvene djelatnosti Damiru Fabeku.

Prijave do 14. rujna

– Pravo na subvenciju imaju obitelji osnovnoškolaca čija mjesečna primanja ne prelaze 1500 kuna po članu obitelji. Dovoljno je da do 14. rujna Upravnom odjelu za društvene djelatnosti dostave kopiju osobnih iskaznica svih članova kućanstva, odnosno kopiju potvrde o prebivalištu za članove kućanstva koji nemaju osobnu iskaznicu, te potvrdu o prihodima za sve radno sposobne članove kućanstva i kopiju žiro-računa ili tekućeg računa – objašnjava D. Fabek i naglašava da nužno rezanje troškova čak ni u recesiji ne smije biti usmjereno prema obrazovanju.

– Zakonski smo obvezni u obrazovanje uložiti oko 540.000 kuna, no ove smo godine taj iznos gotovo udvostručili – kaže Fabek. Oko 100.000 kuna uloženo je u opremanje nove informatičke učionice i promjenu dijela stolarije u OŠ Bogumila Tonija te uređivanje kotlovnice u Manjoj Vasi, a za 800.000 kuna s OŠ Samobor uklonjene su salonitne ploče i postavljeno novo krovište. Iduće je godine, kaže Fabek, na redu krov OŠ Bogumila Tonija i OŠ Mihaela Šiloboda u Sv. Martinu pod Okićem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije