Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki doček

Navijači slavili sa svjetskim doprvacima i zajedno s Thompsonom zapjevali 'Lijepa li si'

Vatreni na Trgu
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/74
16.07.2018.
u 21:45

Više od 550.000 navijača dočekalo je u ponedjeljak u Zagrebu hrvatske reprezentativce koji su na Svjetskom nogometnom prvenstvu osvojili srebrnu medalju

Hrvatska nogometna reprezentacija, koja je osvajanjem drugoga mjesta ostvarila povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, stigla je u ponedjeljak nešto prije 21 sat u otvorenom autobusu s prepoznatljivim crveno-bijelim 'kvadratićima' na Trg bana Josipa Jelačića, gdje je za vatrene organiziran spektakularan doček koji je nadmašio sve dosadašnje dočeke sportskih junaka u Hrvatskoj.

Potpuno ispunjeni Trg "eksplodirao" je kada su se kroz dim baklji pojavili svjetski nogometni viceprvaci.

>> Pogledajte doček vatrenih na Trgu

Glasnim navijanjem, pjevanjem i uz euforičan i gromoglasan pljesak i povike navijači su pozdravili nove heroje nacije, dok su na pozornici Zaprešić Boysi atmosferu doveli do usijanja s navijačkim himnama "Igraj moja Hrvatska" i "Srce Vatreno".

Od Zračne luke do Trga za pet i pol sati

Put od zračne luke do pozornice na Trgu bana Jelačića trajao je pet i pol sati, a sve to vrijeme bilo je ispunjeno pozitivnom energijom, pjevanjem i navijanjem oduševljenih navijača kojima su nogometaši jednako uzvraćali.

Prema procjeni policije, na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 110.000 navijača, te u užem centru grada njih oko 250.000, a ako se tome pridoda oko 200.000 navijača na trasi kretanja autobusa s članovima reprezentacije od zračne luke do Trga, vatrene je u Zagrebu dočekalo više od pola milijuna ljudi.

Hrvatski reprezentativci su, uz široke osmijehe iz autobusa - koji je vozila vozačica u hrvatskom dresu i na kojem su vijorile hrvatske zastave uz natpis "Srce vatreno. Ponos Hrvatske" - mahanjem pozdravljali ekstatične navijače te im cijelim putem od zračne luke do glavnoga zagrebačkog trga potpisivali autograme na navijačka obilježja.

Na putu do Trga viceprvaci svijeta su u Savskoj ulici autobusom ušli u dvorište Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, na kratak predah prije velikog finala.

Vatreni na Trgu
1/30

Do dolaska Vatrenih na Trgu su izvođene navijačke pjesme i budnica "Moja domovina", nastupio je Mladen Grdović s neslužbenom himnom ove generacije vatrenih "Nije u šoldima sve", pušteno je u nebo četiri tisuće crveno-bijelih balona, a tijekom slavlja središte Zagreba preletjeli su zrakoplovi akrobatske skupine "Krila Oluje". 

>> Pogledajte kako su navijači u Savskoj dočekali vatrene 

Za ovu prigodu piloti "Krila Oluje“ pozdravni prelet i čestitku Vatrenima izveli su u formaciji od pet aviona "Pilatus“ PC-9M, a kako bi bili u ozračju cijele Hrvatske piloti "Krila Oluje" obukli su dresove hrvatske reprezentacije, kao i piloti borbenih aviona MiG 21 koji su u hrvatskom zračnom prostoru pratili zrakoplov kojim su reprezentativci doputovali.

"Čast nam je što imamo prigodu pozdraviti i čestitati hrvatskoj reprezentaciji na sjajnom uspjehu i svemu što su pokazali na svjetskom prvenstvu. Zaslužuju naše poštovanje i divljenje i ovo je nakon pozdravnog preleta generalu Anti Gotovini na dočeku u Zadru zasigurno naš najemotivniji let ispunjen velikim srcem i ponosom što u ime pobjedničke Hrvatske vojske Vatrenima možemo uputiti čestitku iz zraka", istaknuo je vođa "Krila Oluje" satnik Darko Belančić, a prenosi Ministarstvo obrane.

Na Trgu živo od ranog jutra

U hrvatskim dresovima, šalovima i kapama, s transparentima, hrvatskim zastavama i grbovima, navijači hrvatske nogometne reprezentacije iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva počeli su se na glavnom zagrebačkom trgu okupljati od ranih jutarnjih sati, a svoje dojmove dočekom i sreću zbog uspjeha vatrenih najkraće su saželi u riječ koja je i dio jedne od navijačkih pjesama - "Neopisivo".

Vatreni na Trgu
1/10

Navijači "od sedam do 77 godina" razdragano su pozdravljali vatrene i na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke do središnje točke slavlja koje su organizirali Grad Zagreb i Hrvatski nogometni savez - od Ulice Rudolfa Fizira, Zagrebačke ulice, Ulice Savezne Republike Njemačke, Avenije Dubrovnik, Avenije Većeslava Holjevca, Mosta slobode, Ulice Hrvatske bratske zajednice, Ulice grada Vukovara, Savske ceste, Rooseveltovog trga, Trga Republike Hrvatske, Frankopanske ulica, Ilice do Trga bana Josipa Jelačića.

Vatreni su u Zračnu luku Franjo Tuđman stigli u 15,22 sati, a dočekale su ih mažoretkinje i brojni navijači s kojima su nogometni heroji nacije odmah počeli slaviti, pjevajući navijačke pjesme. Trasu kojom su vatreni išli do središnjeg zagrebačkog trga pratio je helikopter s hrvatskom zastavom.

Ovako je bilo:

Tijek događaja:

21.33 - Vatreni su zajedno s Thompsonom pjevali: 'Lijepa li si'

21.28 - Svi su na kraju zapjevali 'Ustani bane,' 'Moju domovinu', 'Vivat Croatia'

21.25 - Izbornika Zlatka Dalića igrači su nekoliko puta bacili u zrak, a onda obratio se navijačima...

- Nemam riječi da vam zahvalim - rekao je Dalić, no navijači su ga prekinuli povicima 'Zlatko, mi te volimo'.

- Mi u Rusiji nismo igrali za sebe, igrali smo za vas, za cijelu Hrvatsku, za sve Hrvate u BiH, za sve Hrvate u dijaspori i za naše branitelje. Jer da nije bilo njih, ne bi bilo ni ove šahovnice. Nismo prvaci svijeta, ali smo viceprvaci - rekao je Dalić.

- Mi smo dali sve od sebe, ali ste i vi dali sve od sebe, dodao je Dalić uz povik:

- Iznad svih, Hrvatska!

21.20 - Luka Modrić je sa suigračima na pozornicu podigao dječaka koji je samo htio pozdraviti kapetana.

21.18 - Hvala vam na ovome. Ovo samo mi Hrvati možemo napraviti i nitko drugi - rekao je Dejan Lovren kojem je u govor uskočio i Šime Vrsaljko te su nastavili pjevati Lijepa li si. 

21.15 - Kad vidimo sve ovo, znamo da smo bili svi zajedno u Rusiji. Hvala vam na svemu ovome i dalje ćemo se boriti da budete sretni i ponosni - rekao je Ivan Rakitić.

21.14 - Hvala Hrvatska, hvala Zagreb. Mi smo ostvarili svoj san - rekao je hrvatski kapetan Luka Modrić te zapjevao: 'Zovi, samo zovi...'

21.13 - Volimo vas, hvala vam na svemu - rekao je Domagoj Vida, te pozvao Marija Mandžukića i navijače te počeo pjevati: 'Inati se Slavonijo'.

21.12 - Pijani smo kao mace. Svaka čast momcima, ali vi ste svjetski prvaci - ispalio je Mateo Kovačić i počeo pjevati 'Udri puško'.

21.11 - Hvala što ste prepoznali da smo ostavili srce u Rusiji i što ste nas došli podržati u ovolikom broju. neka ova večer i ovo prvenstvo ostanu svima u najljepšem sjećanju, rekao je Šime Vrsaljko.

21.10 - Ivan Perišić je navijačima poručio da se provesele večeras, a Andrej Kramarić pozdravio je Bednjance: 'Fešta će sigurno biti u cijeloj Hrvatskoj'.

21.07 - Policija je procijenila da je vatrene od zrakoplovne luke do Trga pratilo više od 550.000 ljudi.

21.02 - Nakon hrvatske himne, zapjevala se Grdovićev hit: 'Nije u šoldima sve...'

20.57 - Nakon što su predstavljeni svi igrači i na kraju izbornik Zlatko Dalić, a onda je krenula pjesma: 'Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta'

20.53 - Vatreni stižu na binu!

20.52 - Trgom se prolomilo: 'U boj, u boj...'

20.49 - Cijeli Trg gori. Vatreni dočekani pjesmom Srce vatreno!

20.47 - Autosbus s vatrenima je nakon više od pet sati iz zračne luke stigao do Trga.

20.41 - Vatreni su vrlo blizu Trga...

20.28 - Vatreni uskoro stižu do cilja. Na Trgu je raspjevano i bučno, pale se baklje, a ozračje raste iz minute u minutu

20.26 - Ćorluka: Nevjerojatno

 

Unbelievable 🇭🇷🇭🇷🇭🇷❤️❤️❤️❤️

A post shared by Vedran Ćorluka (@corlukav05_14) on

20.22. Pogledajte kakav su doček vatrenima priredili navijači u Savskoj ulici.

20.15 - Autobus s vatrenima ušao je u Ilicu, uskoro stiže na Trg

Foto: Screenshot/reuters

20.05 - Euforija u Frankopanskoj je na vrhuncu. Sve gori...

Foto: Screenshot/reuters

19.52 - Vatreni se približavaju Frankopanskoj ulici.

Foto: Screenshot/reuters

19.47 - Autobus s vatrenima prolazi kraj HNK, pale se baklje, dimne bombe... Nastala je ludnica!

Foto: Screenshot/reuters

19.40 - Šime Vrsaljko i Dejan Lovren odlično su raspoloženi.

 

❤️😘

A post shared by Sime Vrsaljko (@simevrsaljko2) on

19.35 - Čestitka Hrvatskoj na osvojenom srebru na Svjetskom prvenstvu stigla je i iz Srbije od Novaka Đokovića, više pročitajte OVDJE.

19.27 - Vatreni su nastavili put prema središtu Zagreba. Policija je procijenila da je u užem središtu grada više od 250.000 ljudi.

19.20 - Dobro dobrodošlicu vatrenima zaželjeli su hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković

19.15 - Evo kako su vatrogasci dočekali vatrene, galeriju pogledajte OVDJE.

19.10 - Autobus s vatrenima skrenuo je u dvorište Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba u Savskoj ulici.

19.00 - Sve ulice oko trga pune su ljudi. Ovo je najveće okupljanje Hrvata od dočeka pape 1994. godine. Sve je puno ljudi: Savska, Frankopanska, Ilica, Praška, Jurišićeva, Trg bana Josipa Jelačića... Moglo bi biti više od 300.000 ljudi na ulicama Zagreba.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

18.50 - Tijekom dočeka hrvatske nogometne reprezentacije na Trgu bana Jelačića timovi hitne pomoći pružili su 500 puta pomoć kolabiranim navijačima, doznaje se od ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Silvije Hunyadi Antičević, javlja N1.

18.40 - Frankopanska ulica je puna navijača...

Foto: Screenshot/reuters

18.38 - Evo što vatrene čeka kod HNK.

Foto: Screenshot/reuters

18.35 - Mandžukićeva fotografija s dočeka obišla svijet. Nevjerojatno što je učinio, pogledajte OVDJE!

18.30 - Pogledajte atmosferu na Trgu na kojem ne može stati ni igla!

18.25 - Kaos u Vukovarskoj ulici. Tisuće navijača napravilo je sjajnu feštu. Autobus mora skrenuti u  Savsku, a onda počinje ludnica. Autobus s navijačima je stao!

Foto: Screenshot/reuters

18.17 - Ogromna rijeka od 300.000 navijača dočekala je u ponedjeljak u Zagrebu hrvatske nogometne reprezentativce koji su na Svjetskom nogometnom prvenstvu osvojili srebrnu medalju.

Policija je objavila kako je, prema trenutnoj procjeni, na Trgu bana Jelačića, gdje je organiziran središnji doček, oko 110.000 navijača, a na cijeloj trasi kretanja autobusa sa članovima reprezentacije od zračne luke do Trga njih oko 200.000.

Program na glavnom zagrebačkom trgu počeo je još prijepodne, cijeli je u prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima, pa je tako velikim crveno-bijelim plaštem ogrnut i spomenik bana Jelačića.

Autobus s hrvatskim reprezentativcima, koji su u zračnu luku sletjeli nešto poslije 15 sati na putu je prema trgu, a cijelom trasom oduševljeno mnoštvo pozdravlja osvajače srebrene medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu, povijesnog uspjeha hrvatskog nogometa i sporta uopće.

18.11 - Autobus s vatrenima dalje se probija prema centru Zagreba, o sjajnom ozračju svjedoči i Luka Modrić koji drži baklju u ruci.

Foto: Veronika Matković

18.08 - U jednom trenutku s autobusa je sišao Šime Vrsaljko te nastavio put na policijskom motoru.

Foto: N1

18.05 - Ovako je kod Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Foto: Screenshot/reuters

17.58 - Policija kaže kako se na Trgu bana Jelačića nalazi više od 100 tisuća ljudi, a ukupno 200 tisuća na cijelom putu od zrakoplovne luke  do centra.

17.50 - Austobus s vatrenima prolazi kraj fontana.

Foto: Screenshot

17.43 - Evo kako izgleda iz autobusa s vatrenima. Video je na svom Instagramu objevio izbornik Zlatko Dalić.

 

A post shared by Zlatko Dalic (@daliczlatko) on

17.40 - Vatreni iz zračne luke putuju već sat i pol.

Foto: Screenshot/reuters

17.35 - Nevjerojatna podrška i poruke koje su vatreni dobivali od navijača koji su ih pratili bile su previše za izbornika Zlatka Dalića, koji se slomio i zaplakao, pogledajte OVDJE.

17.30 - Autobus s vatrenima uskoro će prijeći most Slobode.

Foto: Screenshot/reuters

17.23 - Hitna pomoć imala je zasad pet intervencija tijekom dočeka Vatrenih iz Rusije na Trgu bana Jelačića, doznaje se u ponedjeljak iz zagrebačke Hitne medicinske službe.

Radilo se o kolapsima zbog vremenskih uvjeta, dehidracije i pretjerivanja s alkoholom, kažu u Hitnoj. Ističu da su dobro opremljeni, četiri tima su raspoređena u užem centru grada, te još jedan dodatni tim.

Na glavnom zagrebačkom trgu i okolnim ulicama, prema procjeni policije, do 15 sati okupilo se između 70.000 i 80.000 navijača, a ta brojka je znatno veća kada se dodaju ljudi koji su ih dočekali u Zračnoj luci Franjo Tuđman i na ruti kojom se kreće autobus s igračima od Zračne luke, preko Novog Zagreba, Vukovarske i Savske ulice do središnjeg zagrebačkog trga.

Zbog vrućine i velike mase ljudi na dočeku, Ured za upravljanje u hitnim situacijama i Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba dijele vodu navijačima, i to na vrhu Praške ulice i kod kružnog toka u Bakačevoj ulici.

17.20 - Neki navijači su cijeli dan na Trgu i sigurno im nije lako. Važnu obavijest objavio je Hrvoje Krešić na svom Twitteru: četiri cisterne s pitkom vodom su u blizini Trga bana Jelačića, u ulicama: Cesarčeva; Praška; Ilica; Jurišićeva.

17.15 - Zagrebačke mažoretkinje stigle su na Trg, vatreni su stigli do Avenije Dubrovnik.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

17.13 - Znate li da autobus s vatrenima prema Trgu vozi ZET-ova vozačica Nikolina Žiljak, sjajnu galeriju pogledajte OVDJE.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

17.10 - Dejan Lovren je objavio video iz autobusa. Ozračje je fenomenalno:

17.05 - Autobus s vatrenima trenutačno prolazi kroz Novi Zagreb...

Foto: Screenshoot Facebook

17.00 - Vatreni junaci vratili su se u Hrvatsku! Doček je uistinu veličanstven, na svakom metru prate ih navijači, a vrhunac će biti na Trgu bana Josipa Jelačića. Kako strani mediji izvještuju o dočeku pročitajte OVDJE.

Foto: Petar Glebov/Pixsell

16.55 - Kada su igrači ušli u autobus čekala ih je pizza i pivo.

16.50 - Vatrene vozi vozačica Nikolina Žiljak:

16.46 - I poznati znanstvenik Ivan Đikić objavi je video s Trga:

16.45 - Pogledajte video s Mosta slobode gdje se čeka prolazak vatrenih:

16.42 - Zbog objektivnih razloga otkazan je doček Marcela "turopoljskog topa" Brozovića na Udarniku u Kurilovcu.

16.38 - Zrakoplovi Krila Oluje preletjeli su autobus s vatrenima.

16.35 - Dok autobus s vatrenima prolazi kraj Buzina, na pozornici na Trgu pjeva Mladen Grdović.

16.25 - Helikopter HRZ-a s hrvatskom zastavom nadlijeće prepun Trg bana Jelačića:

Foto: Filip Kos/PIXSELL/Ilustracija

16.15 - Zbog vrućine i velike mase ljudi na dočeku vatrenih u Zagrebu Ured za upravljanje u hitnim situacijama i Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba dijele vodu i to na vrhu Praške ulice i kod kružnog toka u Bakačevoj ulici.

16.10 - Ivan Rakitić objavio je fotku s Thompsonom poručujući da je "stigao kralj, jedan jedini".

 

Stigo je kralj..!😘🙏 jedan jedini.!!! Idemo hrvatska 🇭🇷

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on

16.08 - S vatrenima je i Ognjen Vukojević, koji je bio izbačen iz stožera tijekom SP-a zbog videa s Domagojem Vidom.

Foto: Borna Filić/PIXSELL

16.00 - U autobusu s reprezentativcima je i Marko Perković Thompson.

Foto: Screenshot/reuters

15.50 - Autobus s vatrenima kreće se jako sporo i sada je tek kod starog terminala na Plesu.

15.40 - Večernjakovci čekaju vatrene:

Foto: VLm

15.39 - Autobus je krenuo prema centru:

15.34 - Vatreni ulaze u autobus koji će ih odvesti do Trga bana Jelačića.

15.30 - Igrači i stručni stožer izlaze iz zrakoplova, okupljeni skandiraju "Zlatko Dalić" i pjevaju "Moju domovinu":

Foto: Screenshot/reuters

15.23 - Zrakoplov je sletio. Povodom dolaska hrvatske nogometne reprezentacije Hrvatska kontrola zračne plovidbe uputila je
poruku vatrenima prilikom ulaska zrakoplova Croatia Airlinesa u hrvatski zračni prostor: „Dragi naši Vatreni, sudionici hrvatske nogometne oluje Rusija 2018., Hrvatska kontrola zračne plovidbe vas s ponosom pozdravlja i želi vam dobrodošlicu u hrvatski zračni prostor. Hvala na iskazanom zajedništvu i još samo jedna riječ NEOPISIVO.“

15.22 - Pogledajte video preleta zrakoplova:

15.20 - Na Trgu bana Jelačića prema trenutnoj procjeni okupilo se oko 100.000 ljudi, javlja policija.

15.15 - Vozači su na zagrebačkoj obilaznici zaustavili automobile kako bi snimili zrakoplov vatrenih:

Foto: Robert Jurišić

15.08 - Zrakoplov vatrenih u pratnji dva MiG-a preletio je nebom iznad Zagreba.

15.03 - Na Trgu bana Jelačića prema trenutnoj procjeni okupilo se između 70 i 80 tisuća ljudi, javlja policija.

15.01 - Zrakoplov s vatrenima ušao je u Hrvatsku!

15.00 - Vojni zrakoplovi MiG se spremaju za uzlijetanje ususret zrakoplovu s vatrenima:

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

14.55 - Navijači u Zračnoj luci dr. Franjo Tuđman s nestrpljenjem očekuju dolazak reprezentacije:

Foto: Patrik MacekPixsell

14.30 - Iako je Francuska osvojila SP, trenutno na Flightradaru, gdje se može pratiti zračni promet u realnom vremenu, hrvatsku ekipu prati četiri puta više korisnika nego francusku:

14.25 - Anica Kovač spremno se fotografirala s okupljenim navijačima na Trgu bana Jelačića:

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

14.20 - Ovako izgleda prepun Trg uoči dolaska reprezentacije:

14.15Mirko Fodor i Ljubo Ćesić Rojs zabavljaju navijače na glavnom Trgu:

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

14.10 - Nažalost, ima i par ružnih scena. Par ljudi je tražilo medicinsku pomoć, neki vidno pod utjecajem alkohola, dok su dvije djevojke zbog jakog sunca ostale bez svijesti.

13.50 – Hrvatska vojska sa zrakoplovima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva dočekat će vatrene avionima MiG-21 po dolasku u Hrvatsku, priopćio je MORH. Također, trasu kojom idu vatreni do središnjeg zagrebačkog trga pratit će i helikopter s hrvatskom zastavom u njihovu čast. Po dolasku u središte Zagreba, Krila Oluje preletjet će zagrebačkim nebom, a nastupit će i klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj".

13.48 – Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić čestitao je izborniku Zlatku Daliću, njegovu stručnom timu i svim igračima hrvatske nogometne reprezentacije za osvojenu srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, poručivši im kako je taj uspjeh na ponos svakom Hrvatu te kako vjeruje da to nije posljednji put da se penju na nogometni tron.

"Vaš put do finala na ponos je svakom Hrvatu, ali isto tako i poziv da nikada ne prestanemo sa željom, trudom i zalaganjem u ostvarivanju dobrih ciljeva. Pokazali ste nam i način kako se dolazi do velikog uspjeha: samo u zajedništvu prožetom poniznošću svakog pojedinca koji se stavlja u službu momčadi", istaknuo je Barišić.

Vatreni na Trgu
1/20

13.45 – Navijač Gordan iz Zagreba, obučen u "kockice" od glave do pete, rekao je kako prati sve utakmice reprezentacije, a nakon sinoćnjeg finala nije bilo tuge iako su naši zaslužili pobjedu. I drugo mjesto je dobro, kaže. Bio je i na dočeku brončane reprezentacije iz Francuske 1998. godine i kaže da je raspoloženje bilo isto kao i sada. Također je prisustvovao dočecima na Trgu nakon uspjeha naših rukometaša te Janice i Ivice Kostelića. 

Od liječnice iz Crvenog križa Ljerke Mišure doznaje se da su do ranog popodneva imali samo dvije intervencije zbog iscrpljenosti. Dvjema djevojčicama je pozlilo zbog uzbuđenja i možda nespavanja, kazala je Mišura, no nije u pitanju ništa ozbiljno. Na Trgu je oko 13 sati dežuralo desetak liječnika Crvenog križa, a tijekom poslijepodneva njihov broj će se udvostručiti, rekla je Mišura.

Na sigurnost paze i pripadnici interventne policije i vatrogasci koji su raspoređeni na strateškim mjestima.

 

13.40 – Reprezentativci bi trebali biti dočekani i u drugim hrvatskim gradovima. U Splitu se večeras ili sutra očekuje proslava, a govori se i o mogućem koncertu Marka Perkovića Thompsona. U Sloboštini u Novom Zagrebu trebao bi u 19 sati biti dočekan Vedran Ćorluka. Očekuju se i proslave u Zadru, Imotskom, Bilicama pokraj Šibenika... Sutra s početkom u 18 sati u Varaždinu će biti doček hrvatskog izbornika Zlatka Dalića i stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije. Svoj nastup na Kapucinskom trgu potvrdili sun Zaprešić boys, Tony Cetinski, Zlatni dukati, Prljavo Kazalište, Mejaši i Dobre vibracije. Uz najavljene izvođače očekuju se još neka zvučna imena koja će ostati iznenađenje do samog nastupa, kažu organizatori. U 21.30 održat će se vatromet.

13.38 – Atmosfera na Trgu je neopisiva, pjeva i mlado i staro... Ljude je teško i izbrojiti, pjevaju se navijačke pjesme, pije se u dobroj atmosferi, a nastupili su i Baruni s legendarnom "Neka pati koga smeta".

13.28 – U Zračnoj luci već je sve spremno za doček, kao i otvoreni autobusi s crveno-bijelim kvadratićima u kojima će se vatreni voziti do Trga bana Josipa Jelačića, gdje je organiziran spektakularan doček. Mažoretkinje će se posložiti u svečani špalir, a nakon što ga vatreni prođu, ući će u otvorene autobuse koje će voziti dvije vozačice u hrvatskim dresovima.

Brojni navijači okupili su se ispred starog terminala zagrebačke Zračne luke kako bi dočekali hrvatske nogometaše koji se u domovinu sa Svjetskog prvenstva u Rusiji vraćaju sa srebrom oko vrata.

Otvoreni autobus s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom kretat će se trasom: Ulica Rudolfa Fizira –  Zagrebačka ulica –  Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske  – Frankopanska ulica  – Ilica  – Trg bana Josipa Jelačića.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

13.20 – Ured predsjednice Republike priopćio je u ponedjeljak da se zbog organizacijskih razloga odgađa uručivanje odlikovanja i priznanja hrvatskim nogometnim reprezentativcima, koje je bilo najavljeno za 17.30 sati.

Svečana ceremonija uručivanja odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske izborniku, igračima i članovima stručnog stožera Hrvatske nogometne reprezentacije i članovima delegacije Hrvatskog nogometnog saveza, najavljena za danas u 17.30 sati u Uredu predsjednice Republike, zbog organizacijskih razloga odgađa se do daljnjeg. O novom terminu uručivanja odlikovanja i priznanja Ured predsjednice pravovremeno će obavijestiti javnost, stoji u priopćenju.

13.10 – Atmosfera je sve bolja u iščekivanju vatrenih, Trg je praktički pun, a i okolne ulice se pune. Ograde koje ograđuju prostor gdje će prolaziti igrači pune su navijača.

13.05 – Ovakva je atmosfera na Trgu:

12.55 – Zrakoplov Croatia Airlinesa kojim se reprezentacija vraća kasni pa bi umjesto u predviđenih 14,05 sati trebao sletjeti u Zračnu luku Franjo Tuđman u 15.10 sati.

12.35 – Ljudi je sve više i više, u ovom trenutku malo manje od desetak tisuća, navija se uz pjesme, a najviše oduševljenja je izazvala Thompsonova 'Lijepa li si'.

Foto: Ivan Pavić

12.28 – HNS je tek sada objavio da repka polijeće iz Moskve, što bi značilo da će doći u Zagreb kasnije nego što se očekivalo. Prema prvim informacijama trebali su poletjeti u 11, a sletjeti u 13.30 sati.

 

12.24 – Ivan Rakitić na Instagramu je objavio fotku iz zrakoplova uz poruku "Stižemo!".

12.20 – Autobus s mažoretkinjama dolazi u zračnu luku kako bi dočekao vatrene:

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Foto: Borna Filić/PIXSELL

12.10 – Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić nazočit će na dočeku reprezentacije na Trgu bana Jelačića. Od 14 sati do dolaska vatrenih Bandić će sa suradnicima biti u kavani Johann Franck. 

11.35 – Iz Osijeka je krenuo navijački vlak na doček:

11.20 – Na cesti su ispisane poruke vatrenima:

Foto: Iva Puljić-Šego

A ovo je ruta kojom će vatreni ići do mjesta dočeka:

10.40 – Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u izravnom javljanju u posebnu emisiju Hrvatskoga katoličkog radija nakon osvojenog drugog mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji izrazio je zahvalnost Bogu što je dao našoj reprezentaciji snage da ostvari taj povijesni rezultat. Više čitajte ovdje.

Pogledajte video Zdravka Mamića kako gleda utakmicu:

10.25 – Zrakoplov hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa Airbus 319 trebao bi iz Moskve prema Zagrebu poletjeti u 11 sati, a u Zračnoj luci Franjo Tuđman očekuje se oko 13.30 sati. Iz Croatia Airlines s ponosom ističu da se njihovim zrakoplovom u Hrvatsku 1998. godine vratila i "Ćirina reprezentacija" nakon osvajanja brončane medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj.

Veliki broj građana očekuje se i u zagrebačkoj zračnoj luci, kao i duž cijele trase vožnje otvorenog autobusa s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom. Autobus će se kretati trasom Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

 

Dolazak svjetskih doprvaka na Trg bana Jelačića očekuje se oko 14.30 sati, gdje će ih uz desetke tisuća navijača pjesmom dočekati "Zaprešić Boysi". Uz  navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice "Moja domovina" uz puštanje u nebo tisuće crveno-bijelih balona. 

Doček nogometne reprezentacije organizirali su Grad Zagreb i Hrvatski nogometni savez, a redatelj je Krešo Dolenčić.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović na Pantovčaku će u 17.30 sati uručiti odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske izborniku, igračima i članovima stručnog stožera reprezentacije te članovima delegacije Hrvatskog nogometnog saveza.

 

7.55 – Na autocesti A1 kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera nema dužih čekanja, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski auto-klub (HAK) te dodao kako će u užem središtu Zagreba zbog dočeka nogometne reprezentacije Hrvatske biti uspostavljena posebna regulacija prometa.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji, Gorskom kotaru i Lici. Ima je i na dionicama autocesta: A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok; A3 Bregana – Lipovac između čvorova Bregana i Jankomir te Novska i Slavonski Brod (zapad); A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica.

U Zagrebu posebna regulacija prometa, zbog dočeka Vatrenih 

U povodu dočeka nogometne reprezentacije Hrvatske u užem središtu Zagreba uspostavit će se posebna regulacija prometa.

Vatreni na Trgu
1/10

Trasa kretanja autobusa nogometne reprezentacije Hrvatske od 14.00 do 15.30 sati bit će zatvorena za sav promet: Zračna luka dr. Franjo Tuđman – Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka – Avenija Većeslava Holjevca – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića. Zbog posebnih mjera sigurnosti i organizacije dočeka i prijevoza nogometne reprezentacije Republike Hrvatske, kao i svih sudionika događaja, uspostavit će se posebna regulacija prometa u užem središtu Zagreba.

 

U čast Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji kojoj se u metropoli priprema veličanstven doček, javni će prijevoz u Zagrebu do kraja dana biti besplatan.

U Zagrebu će zbog dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije javni prijevoz do kraja dana biti besplatan, kao i parkiranje osobnih vozila na parkiralištima Gredelj – Strojarska i Paromlin.

"U čast Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, kojoj se u metropoli priprema veličanstven doček, odlukom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, javni će prijevoz u Zagrebu večeras od ponoći pa sve do kraja sutrašnjega dana biti besplatan", stoji u priopćenju iz Gradske uprave.

Time se, ističu, dodatno olakšava dolazak navijača iz svih dijelova Hrvatske, ali i drugih zemalja, do središnjeg gradskog trga, kao i cjelodnevni boravak u Zagrebu.

Posebna parkirališna mjesta, posebice za autobuse, osigurana su na zapadnoj i istočnoj strani Zagrebačkog velesajma, odakle će voziti izvanredna linija ZET-a do terminala Glavni kolodvor.

 

Parkiranje osobnih vozila bit će besplatno na parkiralištu Gredelj-Strojarska, gdje je raspoloživo 500 parkirališnih mjesta, kao i na parkiralištu Paromlin, s također više od 500 mjesta te ispred Robnih terminala na Jankomiru.

Zbog očekivano velikog broja ljudi, osobito u gradskom središtu, iz HAK-a apeliraju da se u centar grada dolazi isključivo javnim prijevozom. Posebna parkirališna mjesta, posebice za autobuse, osigurana su na zapadnoj i istočnoj strani Zagrebačkog velesajma, odakle će voziti izvanredna linija ZET-a do terminala Glavni kolodvor. 

 

Raspored posebne regulacije prometa: 16. srpnja od 6 do 22 sata zauzima se šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma radi parkiranja većeg broja autobusa, od 11 do 18 sati obustavit će se tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića, Savskom od Vodnikove i Frankopanskom do Ilice, Ilicom od Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom od Draškovićeve do Trga bana Josipa Jelačića i Praškom od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora, od 12 do 17 sati obustavit će se sav promet u zoni koju okružuju ulice Kaptol, Degenova, Ilirski trg, Gornji grad i Streljačka na sjeveru, Medulićeva ulica na zapadu, „zeleni val“: Hebrangova – Klaićeva na jugu i Ribnjak – Palmotićeva na istoku. Moguće je i obustavljanje prometa svih vozila u vrijeme prolaska nogometne reprezentacije „zelenim valovima“ Boškovićeva – Hebrangova – Klaićeva u smjeru zapada i Žerjavićeva – Trenkova – Hatzova u smjeru istoka.

Vatreni na Trgu
1/15

Za sve sudionike dočeka koji dolaze organiziranim prijevozom autobusima, pojedinačno vlastitim prijevozom iz ostalih dijelova Hrvatske i inozemstva te za parkiranje vozila koriste parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma kod raskrižja Avenije Većeslava Holjevca i Antallove ulice u Zagrebu, ZET je organizirao prijevoz autobusima do terminala Pothodnik – Glavni kolodvor od 8 sati do završetka događaja.

 

Preporučeni obilazni cestovni pravci u smjeru istok-zapad i zapad-istok su: autocesta A3 "zagrebačka obilaznica", Slavonska avenija – Zagrebačka avenija i Avenija Dubrovnik – Jadranska avenija i Ozaljska – Ulica grada Vukovara – Ulica grada Gospića. Preporučeni obilazni cestovni pravci u smjeru sjever-jug i jug-sjever su: Selska cesta – Jadranski most – rotor Remetinec, Držićeva – Šubićeva – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak i Heinzelova – Branimirova – Mandlova – Av. G. Šuška.

Granični prijelaz Harmica zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Privremeno je zatvoren lijevi kolnički trak na DC 72 prema GP Slavonski Brod, zbog gužve.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, BiH, Srbijom i Crnom Gorom česta su i neizbježna čekanja, pa pozivamo vozače na strpljenje i razumijevanje.

 

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Od 7. srpnja trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ukrcava vozila u pristaništu Soline umjesto u luci Seget Donji.

>> Predsjednik Fife zaprepastio Rakitića: Ne razumijem kako je to mogao reći

Vatreni na Trgu
1/10

Komentara 365

Avatar Vukomerec
Vukomerec
08:34 16.07.2018.

Živjela Hrvatska!

DA
danijelrukavina4
11:07 16.07.2018.

Malo po malo, nakon prospavane noći, i analize utakmice, ključnih detalja na utakmici, odnosa prema cijeloj utakmici, svih 90 minuta utakmice - i svijet nam priznaje - MI HRVATI SMO UISTINU SVJETSKI PRVACI.

PP
pp
10:18 16.07.2018.

Bronca. Srebro. Slijedeće je zlato!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije