Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija u trnju

Radnik pao s krova i poginuo. Bandić poručio: 'Očito je netko napravio propust'

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite grada Zagreba i gradonačelnika Bandića
Foto: POOL
1/7
14.04.2020.
u 12:37

– Ovim putem pozivam vlasnike poduzeća da obavezno poduzmu mjere zaštite radnika koji rade na visini – poručio je zamjenik ravnatelja Policijske uprave zagrebačke Dubravko Teur.

– Pet je novih slučajeva zaraze koronavirusom u Gradu Zagrebu, ukupno je 413 zaraženih, a devet osoba je u karanteni – poručila je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić nakon redovite sjednice Stožera civilne zaštite Grada Zagreba. Dodala je i kako su jučer 84 osobe zatražile psihološko savjetovanje. Zamjenik ravnatelja PU Zagrebačke Dubravko Teur kazao je da nije zabilježeno ni jedno djelo kršenja samoizolacije, a 22 osobe uhvaćene su bez propusnica. No, poručio je da se danas u 10 sati u zagrebačkom naselju Trnje dogodila tragedija.

– Radnik jednog poduzeća pao je s krova i smrtno stradao. Ovim putem pozivam vlasnike poduzeća da obavezno poduzmu mjere samozaštite radnika koji rade na visini – apelirao je Teur.

Sućut obitelji poginulog sugrađanina izrazio je i gradonačelnik Milan Bandić.

– Nažalost, moram krenuti s nečim što nismo očekivali. Stupit ćemo u kontakt s obitelji, svi smo potreseni – kazao je Bandić i dodao da je danas točno 50. dan otkad je evidentiran prvi sugrađanin pozitivan na COVID-19.

Podsjetio je i kako je ovo drugi tragični slučaj tijekom sanacija. 

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite grada Zagreba i gradonačelnika Bandića
1/5

– Čovjek je bio 61. godište, u najboljim je godinama, kao i onaj prije, branitelj iz Sesveta – komentirao je Bandić i poručio da je ''sve što je više od dva metra opasno''. 

– Kad sam ja imao 19 godina nije bilo opasno ni sedam-osam metara, kao mačak bih se dočekao – usporedio je dodavši kako je nepojmljivo da netko može otići na 12,13 metara, a da nije vezan.

– Očito je netko napravio propust, ne bih prejudicirao istragu. Ne možemo se opustiti, moramo biti još discipliniraniji, još mnogo discipliniraniji, čuvati zdravlje svakog našeg čovjeka u gradu – upozorio je Bandić.

Riječi je bilo i o sudbini stanara Studentskog doma u Cvjetnom naselju koji su nakon potresa izgubili krov nad glavom pa je gradonačelnik upitan što je s gradskim stanovima.

– Grad raspolaže trenutačno s 44 slobodna stana. I država ima toliko. Ovih dana zadaća je da se napravi anketa, ljudi koji su u Cvjetnom naselju, od njih oko 60, njihov socijalni status bit će inkorporiran u pravila. Imovinski cenzus, broj članova obitelji i ne dao bog, bolest u obitelji. Na tragu toga napravit će se lista – kazao je i komentirao da se ''mora voditi računa o tome da se ne bi netko prošvercao, tj. provukao mimo tih pravila''.

Osvrnuo se i na pregovore s predstavnicima gradskih firmi pa je rekao ''neka sindikati rade svoje, a gradonačelnik će raditi svoje''.

– Očekujem od sindikata da korespondiraju s vremenom u kojem živimo. Stara praksa rada u Čistoći je prošlost, to je aorist, s tim se moraju pomiriti ljudi. Što se tiče mojeg poziva Holdingu, predsjednica ga je dobila – zaključio je Bandić.

 

 

Komentara 17

ZE
Zeton
12:57 14.04.2020.

Milančetove seljačke fore, dokle ćemo ga gledat i slušat?

LE
LeonM
13:53 14.04.2020.

Svi koji su tebe zaokružili su napravili propust!!!

NE
NemoZaebava
14:12 14.04.2020.

Dragi Zagrepcani, kako vise mozete trpjeti ovoga seljaka, dobro razmislite koga zaokruzujete na iducim izborima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije