Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ja sam snaga'

U trgovačkom centru: Priče o deset hrabrih žena i jednoj okrutnoj bolesti ispričane fotografijama

Izložba: "Ja sam snaga"
Foto: NISMO SAME
1/6
27.01.2024.
u 08:00

Udruga Nismo same do 31. siječnja provodi 17. humanitarnu akciju za pokrivanje troškova projekta prijevoza žena na kemoterapiju taksijem „Nisi sama – ideš s nama!“. Usluge projekta do sada su koristile 864 žene za koje su Nismo same, zahvaljujući donacijama, do sada platile više od 27.500 vožnji na terapiju i s terapije

Kosa bila je simbol ljepote i osobnosti tijekom povijesti, a gubitak iste zbog liječenja raka dojke središnja je teme izložbe fotografija "Ja sam snaga" Udruge žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same i fotografa Vjekoslava Skledara koja je do 3. veljače postavljena u Arena Centru. Izložba donosi  priče deset hrabrih žena oboljelih od raka dojke i suočenih s gubitkom kose tijekom liječenja, naglašavajući važnost destigmatizacije za oboljele žene. Izložba pokazuje da se iza svakog broja statistike krije hrabra žena koja se bori za život i svoje mjesto u društvu.

– Cilj izložbe je destigmatizirati onkološke pacijentice kroz fotografske portrete i emotivne priče deset hrabrih žena koje su se suočile s teškom bolešću raka dojke i gubitkom kose. Trgovački centar nam se činio idealnom destinacijom za postavu, budući da izložba "Ja sam snaga" u Arenu Centru za nas predstavlja spoj podrške zajednice i prostora koji će omogućiti da naša poruka dopre do srca što većeg broja ljudi – ističe Ivana Kalogjera Brkić, predsjednica udruge Nismo same.

VEZANI ČLANCI: 

"Ja sam snaga" poziva posjetitelje da zarone duboko u intimne priče, otkrivajući snagu žena suočenih s gubitkom kose tijekom liječenja. Ova izložba nije samo umjetničko djelo, već i poziv na zajedničku borbu protiv predrasuda i važnost podrške onima koji prolaze kroz teške trenutke. Ovaj umjetnički prikaz života kroz objektiv Vjekoslava Skledara želi utjecati na okruženje, potičući promjenu percepcije javnosti prema sve češćoj bolesti koja pogađa mlade žene, napominju organizatori. 

Ovo je još jedna od postavljenih izložbi u Arena Centru koji kroz različite projekte i suradnje s udrugama daje podršku zajednici i organizacijama koje nastaje potaknuti i unaprijediti društvo u kojem živimo. No, ovo nije samo izložba fotografija; to je manifest hrabrosti, snage i zajedništva koje žene donose u borbi protiv raka dojke.

VIDEO: Zavirite u Muzej mamurluka u Vlaškoj 55

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije