Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PABLO'S BAR

U Savski gaj stigla je Latino Amerika: Goste dočekuje papagaj, u baru je krilo aviona, a na terasi Kuba

storyeditor/2022-11-01/PXL_271022_96376104.jpg
03.11.2022.
u 12:00

Pablo's je novo okupljalište u Savskom gaju u kojem vladaju kokteli i vrući ritmovi.

Zamislite da poslije napornog dana jednostavno možete zaboraviti brige i iz jesenskog sivila otputovati u Latinsku Ameriku. Taj pothvat odnedavno više nije nemoguć, a putovanje možete početi u Savskom gaju, gdje se smjestio Pablo's, bar koji u Zagreb donosi pravi latinskoamerički doživljaj.

Spoj egzotike i tradicije

Bilo da želite miran kutak za kavu u džungli bilo mjesto za party, na Remetinečkoj cesti 101 ima ponešto za sve ljubitelje Buena Viste. A "glavni krivac" je Pablo, amazonski papagaj koji je zaštitno lice bara i svakog će gosta veselo dočekati, a možda mu i zapjevati.

– Pablo je u našu obitelj stigao u vrijeme korone i lockdowna. Iz vrste je žutoglave amazone i njegovo podrijetlo inspiriralo me da stvorim ovakav ugođaj – govori Antonio Križić, koji je i voditelj hotela Sundial te vlasnik restorana Botanist, a u ovome je projektu udružio snage s arhitektom Nedeljkom Mikcem Cakom te stvorio doista unikatan prostor.

Odmah na ulazu dočekat će vas zid ispunjen egzotičnim lišćem, a sa stropa se pruža krilo zrakoplova, baš kao u filmu čija je radnja smještena duboko u amazonskoj prašumi. Dijelovi krila pretvoreni su u police, kotač zrakoplova postao je dio stola, a silueta legendarnog glazbenika Ibrahima Ferrera zidu preko puta daje kubanski štih. Materijali su prirodni, uglavnom drvo, a cijeli prostor, iako na prvi pogled, prepun detalja, djeluje poput sajma antikviteta, pomno je posložen.

Za zimske mjesece tu je kamin, a na dvorišnoj strani bara prostrana je terasa s fontanom, puno cvijeća i zelenila, koja je inspirirana Kubom šezdesetih. Fotelje pokraj kamina stigle su iz kolekcije pjevačice Alke Vuice, a od prašume vas odvaja ograda s grobnice bana Josipa Jelačića, kupljena prilikom njene restauracije.

U središnjem dijelu prostire se dugačak šank, a iza njega je mlada, ali stručna ekipa koja je spremna gostima ponuditi kavu, sok, pivo ili pak koktel.

"Dark and Stormy" jača je kombinacija slatko-gorkih okusa na bazi tamnog ruma, soka od limete, šećera i likera Angostura bitter ​i dat će pravi spicy okus druženju. S druge strane sok od limuna, amaretto i pjenica od slanutka u kombinaciji s perzijskom ružom čini "Amaretto Sour" omiljenim izborom, a ljubitelji slatkog uživat će u "Clover Fluffu" s nježnim nijansama badema – preporučuje Petar, član tima koktel-majstora koji su, osim u Zagrebu, zanat brusili i u Nizozemskoj. A kvaliteta u segmentu usluge, ističe vlasnik Pablo'sa, izuzetno je važna.

– Želja nam je bila stvoriti prostor u kojem će ljudima biti ugodno, a to možete samo sa zadovoljnim i stručnim osobljem – kaže Križić i napominje da je u ekipi njegova bara, restorana i hotela gotovo 30 ljudi, koji dolaze iz Francuske, Ukrajine, Srbije i BiH. Dobrodošli su i često viđeni gosti sa svih strana svijeta, od kojih su neki u Pablo'su pronašli i ljubav.

– Posebno mi je drago da bar nije samo mjesto za piće nego i spaja ljude svih nacija, iz Argentine, Kube, Venezuele, Brazila, Čilea, Bolivije, Perua... Cilj nam je bio i da se sjajna ponuda može pronaći i izvan centra grada, u zajednici u kojoj se nalazimo, da kvart i njegovo susjedstvo obogatimo novim sadržajem – kaže Križić.

Planiraju i adventski program

A kakav bi to latinskoamerički bar bio da njime ne vladaju vrući ritmovi salse i tanga? Svakog drugog četvrtka uključujući i večeras su Latino partyji s gostovanjima glazbenika iz Argentine i plesača s Kube, a ne treba propustiti ni show za koji je zaslužan Papiño, poznat iz Supertalenta, koji kao od šale žonglira čašama i pritom balansira svijećnjakom držeći ga na oštrici noža.

U planu su, najavljuje vlasnik, i brojni koncerti i zabavni programi, pa i adventski sadržaj.

PHOTO&VIDEO: Emica Elvedji/PIXSELL

Komentara 1

SE
Sebijasebi
12:41 03.11.2022.

Ibrahim Ferrer, lijepo, lijepo ali... de je Che, Fidel, ima li njih?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije