Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
marketinški trik

U parkovima gradskih četvrti posebno će se označiti klupe za dojenje

01.06.2013., Zagreb -  Desetak zagrebackih majki uz podrsku svojih supruga jutros su na zagrebackom jezeru Bundek javno dojile svoju djecu i tako pruzile potporu majkama koje doje. Vecina majki zali se na neugodne komentare koje im upucuju kada hrane svoj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
16.04.2015.
u 15:30

Uz posebne klupe obnovit će se postojeća previjališta za bebe, ali i urediti nova, rekao je Slavko Antolić iz Ureda za zdravstvo

Klupe za dojenje u parkovima svih zagrebačkih četvrti u planu su gradskog Ureda za zdravstvo čiji je cilj promoviranje dojenja.

– To je samo marketinški trik jer se svaka klupa može koristiti za dojenje, no njihovim posebnim označavanjem želimo promovirati dojenje u javnosti – objasnio je Slavko Antolić iz gradskog Ureda za zdravstvo na jučerašnjoj 8. Rodinoj mliječnoj konferenciji u organizaciji Udruge "Roditelji u akciji - RODA".

Antolić je napomenuo da će Grad samo ove godine uložiti 200.000 kuna u program promicanja i unapređenja dojenja u zajednici, a i ostali su stručnjaci govorili o važnosti dojenja i za zdravlje djeteta i za zdravlje majke.

– Na izlasku iz rodilišta doji 90 posto majki, no već nakon tri mjeseca taj broj opada na 30 posto, što je poražavajući podatak – rekla je Branka Mrzić Jagetić, programska koordinatorica Udruge Roda, koja je napomenula da je za nastavak dojenja najvažnija podrška okoline.

Stoga će Zagreb u sklopu programa, osim posebnih klupa, raditi i na daljnjem promicanju i razvoju trudničkih tečajeva i savjetovališta te previjališta za djecu.

– Već postoje mnoga adekvatna mjesta za previjanje djece, no cilj nam je ove godine provjeriti njihovo stanje te poticati otvaranje novih – rekao je Antolić te naglasio važnost suradnje s pedijatrima i patronažnim sestrama.

Komentara 8

ZA
zambezi
16:03 16.04.2015.

kakvih se sve bedastoca nece neko dosjetit. vjerojatno da bi opravdao svoje " radno " mjesto. A ko je dosad branio majkama da doje djecu po klupama,cesti il u birtiji gdje ih najcesce vidjam. Sigurno ce ih kampanja,dojite na klupama,odgovorit od toga da ne prestanu rano dojit djecu.

SA
sampras
16:57 16.04.2015.

a "klupa za crnce"? samo marketinški trik, naravno da smiju sjesti na svaku.

Avatar ankabutorac
ankabutorac
16:41 16.04.2015.

Ovo dojenje u javnost ima dosta eksibibicionistickih crta....gledam zenske, napr. bus pun puncat, al ona dojku van, niti da je pokrije i doji djete a nekim muskarcima cure vec sline...danas nema bas nikakvog srama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije