Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema naplate

U nadmudrivanju Grada i Zagrebparkinga profitiraju građani

parkiraliste
Davor Visnjic/PIXSELL
14.06.2012.
u 08:00

Iako je prije mjesec dana počela naplata na parkiralištu pokraj Porezne uprave, zbog birokratske zavrzlame građani ga ne moraju plaćati.

Parkiranje na novom parkiralištu u Sopotu pokraj Porezne uprave ne mora se plaćati! I to zato što Grad i Zagrebparking nisu još riješili odnose u vezi s ishođenjem dozvole za parkiranje tamošnjih stanara.

Gube 2000 kn dnevno

Stvar je zapela, tvrdi Robert Mišeta, direktor Zagrebparkinga, u gradskom Uredu za graditeljstvo, koje je nadležno za izdavanje povlaštenih karata, pa tako i za parkiranje stanara tog dijela Novog Zagreba. A dok se to ne riješi, ova Holdingova podružnica gubi, izračunao je Mišeta, 2000 kuna dnevno.

– U Sopotu ima nekoliko stambenih zgrada u čijoj blizini nema primjerenog parkirališta, a tamošnji stanari koristili su se onim pokraj Porezne uprave. Plaćanje parkiranja nije moguće obavljati sve dok gradski Ured za promet ne riješi zavrzlamu i izađe ususret tamošnjim stanarima s kartama za povlašteno parkiranje – objašnjava Robert Mišeta.

Nema kazne

Iz Grada upozoravaju kako oni nisu prava adresa za rješavanje tog problema.

– Sve što stanari u Sopotu imaju za ishoditi moraju rješavati sa Zagrebparkingom – odlučan je Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za graditeljstvo.

Kako kaže Jelavić, ne shvaća gdje je nastao problem jer je riječ o parceli koju je Grad predao Zagrebparkingu. Dok se zavrzlama između Grada i Zagrebparkinga ne riješi, građani pokraj Porezne uprave mogu parkirati besplatno i bez straha od kazni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije