Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazališni vikend

U KUC Travno stiže nova komedija Scene Gorica i predstava koje tematizira odvajanje djece od roditelja

Zagreb: Mario Travnikar pronašao je izgubljene ključeve atomskog skloništa KC Travno
Robert Anic/PIXSELL
07.02.2024.
u 07:00

U subotu je na rasporedu nova komedija Marija Kovača "Žene na rubu", a mališani će uživati u nedjelju kada je na rasporedu dječja predstava "Tratinčica i čudesna vrtićka krema", nastala prema istoimenoj slikovnici Jelene Premec

Kazališni vikend za cijelu obitelj očekuje vas u subotu i nedjelju u Kulturnom centru Travno. Subota je tako rezervirana za novu komediju Scene Gorica u režiji Marija Kovača, predstavu za odrasle "Žene na rubu" koja počinje u 20 sati. 

Posjetitelji će kroz komediju upoznati tri žene u tridesetima, onom, kako stoji u najavi, ranjivom periodu kada okolina od nas očekuje mnogo a sugerira nam da je kraj, odnosno četrdesete, blizu. Žene koje život nije mazio u predstavi su utjelovile Martina Stjepanović Meter, Selma Sauerborn i Mia Krajcar, a svaka od njih traži spas na drugom mjestu. Jedna u naručju oženjenog muškarca koji je zavarava, druga u suicidalnom bijegu od rutine obiteljskog života, a treća u misticizmu religije. Svakoj nedostaje ono što imaju druge dvije no niti jedna to ne zna. Crnohumorno i kirurški precizno ovaj tekst secira nezahvalnu poziciju žene u suvremenom društvu.

VEZANI ČLANCI: 

Scenografiju potpisuje Vesna Režić, kostimografiju Tea Bašić Erceg, autor glazbe je Vid Novak Kralj, a oblikovanje rasvjete Alen Marin. Ulaznice stoje osam eura, a one s popustom za umirovljenike, studente i grupe s više od deset osoba, euro su jeftinije, a kupiti ih možete putem sustava ulaznice.hr. 

Mališani će pak uživati u nedjelju od 11 sati kada je na rasporedu dječja predstava kazališta "Prijatelj", "Tratinčica i čudesna vrtićka krema", nastala prema istoimenoj slikovnici Jelene Premec. Autorica tematizira problem polaska djeteta u vrtić i trenutak razdvajanja od roditelja, dok je "čudesna vrtićka krema" metafora svega dobroga što dijete u vrtiću može doživjeti i način na koji se uz pomoć odgojiteljica može u njemu osjećati mirno i spokojno.

VEZANI ČLANCI: 

Hrvoje Zalar koji potpisuje režiju u svojoj je dramatizaciji razradio osnovnu temu i nadopisao scene u kojima je na komičan i djeci prepoznatljiv način prikazao težak rastanak glavnog lika, Tratinčkice, od svojih roditelja.

U predstavi glume Anja Đurinović, Vini Jurčić i Hrvoje Zalar, za glazbu se pobrinuo Šimun Matešić, kostimografiju potpisuje Andreja Lonjak, a kreaciju scenskog pokreta Maja Đurinović. Predstava je namijenjena za djecu stariju od četiri godine, ulaznice stoje četiri eura, a nabaviti ih možete putem sustava ulaznice.hr ili na blagajni KUC-a Travno. 

Komentara 1

Avatar LoveBaby21
LoveBaby21
08:36 07.02.2024.

Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - - -> NU21.FUN

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije