Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI DAN AUDIOVIZUALNE BAŠTINE

U kinima se vrte 'Čaruga' i 'Vlak u snijegu'

Ivo Gregurević
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
23.10.2019.
u 10:00

Slavonskog je razbojnika u filmu Rajka Grlića utjelovio Ivo Gregurević

Jovan Stanisavljević Čaruga bio je poznati razbojnik kojega su zvali “slavonskim Robin Hoodom”, a o njemu je 1991. godine snimljen i film.

Na velikom ga je ekranu utjelovio legendarni Ivo Gregurević, koji je upravo u “Čarugi” redatelja Rajka Grlića ostvario svoju prvu veliku filmsku ulogu. Gregurević je tijekom plodne karijere glumio u devedesetak filmova, a njemu u spomen, u povodu Svjetskog dana audiovizualne baštine, u 27 će se nezavisnih kina u Hrvatskoj prikazati upravo taj naslov. Projekcije će pratiti i prigodna izložba sastavljena od fotografija i plakata filmova u kojima je glumio Gregurević.

Program u organizaciji Kino mreže traje od petka do nedjelje, a uključuje i projekcije dječjega klasika “Vlak u snijegu” iz 1976. godine. Film redatelja Mate Relje nastao prema slavnome romanu Mate Lovraka u zagrebačkoj se Kinoteci, primjerice, može gledati u petak u 14 sati, dok se “Čaruga” u nedjelju navečer prikazuje u Velikoj Gorici.

VIDEO: Prva hrvatska sačuvana reklama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije