Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznata brijačnica

U Gentleman Jack's Barber Shopu prikupljeno više od 10.000 kuna

Gentleman Jack`s Barber Shop
Foto: PR FOTO
1/9
06.12.2015.
u 17:21

I ovog Movembera pop up brijačnica prikupljala je donacije za humanitarne svrhe

Pop up brijačnica Gentleman Jack`s Barber Shop i ove je jeseni donijela dašak retro kulture u srce Zagreba. Tijekom mjesec dana koliko su njezina vrata bila otvorena, usluge brijanja i šišanja nisu se naplaćivale, već su se prikupljale donacije za Hrvatsku ligu protiv raka s ciljem podizanja svijesti o muškim malignim bolestima i njihovoj prevenciji.

Prikupljeno je čak 10.770 kuna od zadovoljnih klijenata koji su se prepustili vještim rukama poznatih zagrebačkih frizera.

– Iznimno smo zadovoljni odjekom koji je projekt postigao i ove godine. Smatram da smo uspjeli na jedan nov način podići svijest o malignim bolestima i njihovu ranom otkrivanju te potaknuti muškarce da odu na prvi pregled – rekla je dr. med. Neda Ferenčić Vrban, glavna tajnica Hrvatske lige protiv raka.

U Gentleman Jack`s Barber Shopu posjetiteljima su i ove godine vrhunski tretman pripremili The Barbers, frizeri iz poznatih zagrebačkih salona koji su se okupili kako bi očuvali tradiciju ovog zanata i educirali mlade nade. Ovu vrhunsku skupinu stručnjaka čine Sandra Zajec iz salona Cookie professional hair design, Marko Stanzl, Mario Stančić i Alen Relota iz Salona i Marko Šimunović iz Polypus hair studija. Osim brijanja i šišanja, u brijačnici se moglo slušati najbolje od soula, jazza, swinga, rock`n`rolla, rockabillyja i funka s vinila, popiti piće, družiti se, pročitati novine ili samo uživati u atmosferi. Kako ističe organizator projekta Tomo Ricov, direktor agencije Pepermint, otvaranjem Gentleman Jack`s Barber Shopa željelo se potaknuti oživljavanje kulture brijačnica.

– Iako je ovo projekt ograničenog trajanja, ogroman interes pokazao je da brijačnice mogu ponovno biti mjesta druženja, baš kao što su nekada bile. Uz to, pridonijeli smo i jačanju svijesti o prevenciji raka, pa možemo reći da je projekt polučio dvostruki uspjeh – ističe Ricov. Sinoć su na završnom partyju brojne posjetitelje zabavljali DJ-evi Ozren Kanceljak, Tomo Ricov i Boris Kovaček, a svoju potporu dale su i mnoge poznate osobe kao Jelena Perčin, Antonio Franić i Kristijan Beluhan.

>> Gentleman Jack se vratio u grad!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije