Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Book crossing

U Centru za kulturu Trešnjevka ljubitelji čitanja razmijenili su više od 1000 knjiga

Book crossing
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
19.01.2016.
u 18:25

U CeKaTe-u je održana edukacija da bi se što više ljudi uključilo u projekt

Više od 1000 knjiga prošlo je kroz Centar za kulutru Trešnjevka (CeKaTe) u zadnje dvije godine, otakako je Centar postao jedno od središta “book crossinga” u Zagrebu. Radi se o konceptu u kojem građani mogu ostaviti knjigu koja im više ne treba na bilo kojoj javnoj površini te tako daju priliku nekom drugom da je pročita.

– Važno je na knjigu staviti naljepnicu s oznakom “book crossinga” kako bi se znalo da je ostavljena za čitanje te da nije izgubljena. Procjenjuje se da je diljem svijeta u optjecaju više od 15 milijuna knjiga – rekao je Veselko Leutar iz CeKaTe-a gdje je održana “Noć book crossinga” kako bi se građane educiralo o tom projektu.

Iako se knjige mogu ostaviti bilo gdje, postoje i mjesta, poput Centra na Trešnjevci ili fakultetskih knjižnica, koja funkcioniraju kao središta “book crossinga”. Ondje građani mogu ostaviti više knjiga, ali i pronaći za sebe neke naslove koje su drugi ostavili.

– To je odličan projekt za one koji vole čitati, a ne mogu si priuštiti knjige – rekla je Anies Skelac koja redovito već dvije godine dolazi u CeKaTe zbog zamjene knjiga. Bila je i na “Noći book crossinga” gdje je našla nove tri knjige za sebe.    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije