Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezgodno

U Avenue Mallu zbog prskalice se urušio strop

Avenue Mall
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/2
17.11.2013.
u 14:07

Sinoć se na manjem dijelu prvoga kata trgovačkog centra urušio strop jer se slučajno aktivirala protupožarna prskalica

Šupalj strop drugog kata Avenue Malla, ploče koje su otpale te tepisi natopljeni vodom dočekali su prodavače u trgovačkom centru prije nego su u nedjelju otvorili dućane.

Vatrogasci nisu dobili nikakve dojave o puknutom stropu. Iz uprave su uputiti službeno objašnjenje slučaja:

- Sinoć se sustav prskalica za gašenje požara slučajno aktivirao, a od curenja vode došlo je do urušavanja knaufa. Prskalice su bile uključene nekih pola sata do sat vremena - rekla je direktorica marketinga Avenuea Andreja Galovec. Srećom, dodaje, nitko nije ozlijeđen, štetu radnici saniraju, a kolika je znat će se nakon posjeta osiguravajuće kuće u ponedjeljak, kada bi se sve trebalo vratiti u prvotno stanje.

Ključne riječi

Komentara 4

PR
prepri43
15:56 17.11.2013.

Nije prskalica nego škropilica! I što je to "knauf"?!

Avatar billybull
billybull
18:56 17.11.2013.

nije rijec o "supljem" nego spustenom stropu..."prskalica" se ne moze slucajno aktivirati, I ni u kom slucaju toliko namociti gips-kartonske ploce "odozdola" da otpadnu...rijec je bila o curenju vode iz cijevi protupozarnog sustava "unutar" spustenog stropa, koji je prouzrocio koroziju vijaka koji drzi gips kartonske ploce uz aluminijske nosace...I puuuuno bolje rijesenje za takve stropove, jedva malo skuplje, bilo bi "hunter douglas" sistem koji je ocito ostao netaknut (sive povrsine stropa)...no ocito je I da je "framing", odnosno postavljanje metalne konstrukcije na kojoj spusteni strop "visi" izveden nestrucno, sto nije direktan uzrok padanja istog, no poprilicno je pomoglo...

Avatar billybull
billybull
18:59 17.11.2013.

uz put, bas radi sprijecavanja pozara, ne moze se aktivirati samo jedna "prskalica"...aktiviraju se sve, sto bi dovelo do toga da bi zaposlenici slijedece jutro pronasli novi zatvoreni olimpijski bazen...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije