Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasilje

Tukle su je po glavi, spasio ju je profesor

'16.09.2011., Zagreb - Prva Ekonomska skola u Medulicevoj ulici. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
16.09.2011.
u 13:40

Pretučenu 16-godišnju učenicu Prve Ekonomske škole nasilnice poznaju preko Facebooka, a dočekale su je prije nastave ispred vrata škole

Školsko zvono nije ni zazvonilo za početak druge smjene, a njih sedam spremno ju je čekalo. Točno ispred glavnog ulaza u Prvu ekonomsku školu u Medulićevoj ulici.

I rukama i nogama

Istući će je, već su ionako odlučile. Povod znaju samo one, učenice nasilnice koje 16-godišnjakinju (podaci poznati redakciji) poznaju preko Facebooka.

Udarale su je rukama i nogama, a četiri dana nakon kobnog događaja roditelji nesretne učenice prvog razreda nadaju se da će danas izaći iz bolnice.

– Dobro je. Navodno će je danas pustiti kući. Doista o tome ne želim razgovarati, cijeli je slučaj na policiji. Ne želim davati nikakve izjave – tek je kratko rekao otac Anđelko G.

U školi o pretučenoj djevojci ne žele govoriti, poručuju tek da je riječ o maloljetnici, a učenici koje smo zatekli ispred “Medulićeve” za vrijeme odmora kažu – nismo ista smjena, ali znamo za događaj.

– Čuli smo da je bila tučnjava i stvarno ne mogu vjerovati. Žalosno je da je cura dobila batina i to sve navodno zbog nekakvog dečka – kaže učenica drugog razreda.

Iz “ralja” pomahnitalih vršnjakinja učenicu je spasio profesor vjeronauka Miše Lukač koji se na mjestu događaja zatekao tek kada je napuštao radno mjesto.

– Izlazio sam iz škole i vidio gužvu. Djevojke su se naguravale. Zaštitio sam je i uveo u školu dok su se cure koje su je tukle razbježale. Nisam vidio kako je i zašto događaj počeo – kaže profesor Lukač.

Nesretnoj djevojci, unatoč prvim informacijama da joj nitko nije pružio pomoć, priskočio je i prijatelj, no nasilnicama nije mogao baš ništa.

– Uz nju je bio i dečko koji joj je pokušao pomoći. Oboje sam uveo u školu, a zatim smo pozvali Hitnu i policiju – prepričava profesor Lukač.

Roditelje je o nesretnom događaju obavijestila školska pedagogica, a majka 16-godišnjakinje do škole je dojurila kad i Hitna pomoć.

– Nasilnice nisu učenice naše škole. Reagirali smo odmah i napravili sve što smo mogli – poručio je pak ravnatelj škole Slavko Trupeljak. Škola, na sreću, ima videonadzor, a snimku je ravnatelj već predao policiji.

Potreban još jedan portir

Kako doznajemo, ravnatelj i profesori škole Gradskom uredu za obrazovanje već su uputili zahtjev za dodatnog portira koji bi “motrio situaciju”.

– U školi postoji portir samo u popodnevnim satima. Potrebna je još jedna osoba koja bi tu dužnost obavljala i u jutarnjoj smjeni – piše u dojavi nasilnog čina koju potpisuje sam ravnatelj Prve ekonomske škole Slavko Trupeljak.

Komentara 3

MU
mudri
14:22 16.09.2011.

Kazniti jako kazniti za primjer njima i svim drugim koji žele rješavati probleme i nesuglasice na ovakav primitivni način.Kazniti i zbog roditelja pretučene jer bi u protivnom netko mogao uzeti pravdu u svoje ruke.

MI
Milkica
14:29 16.09.2011.

Kazniti? Bit će dobro ako i ukor u školi dobiju jer su klinci danas zaštićeni ko sredozemne medvjedice, zato i jest situacija ovakva, ničeg i nikog se ne boje. Maloljetni su pa se ne navode ni ozlijede!?! Kakva je to glupost? Kad maloljetni klinac strga nogu prelazeći ulicu, onda to u crnoj kronici i piše, nije to nikakva tajna vijest. Imena lijepo na oglasnu ploču škole, suzpenzija od škole (kao vani), možda pad razreda... u svakom slučaju kazna jer klinci moraju naučiti da nisu bogomdani i da nisu nedodirljivi.

Avatar Byker
Byker
09:31 19.09.2011.

Ovakav barbarizam može biti samo posljedica kučnog odgoja i prema tome treba kaznit i roditelje tih delikventica,jer očito odgoj djece prepuštaju ulici!! I još nekaj;-previše nasilnih pc igrica i filmova na tv-u!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije