Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vjernici se opraštaju

Tuga u Zagrebu: Nakon kratke i teške bolesti iznenada preminuo omiljeni župnik (55)

Zagrebačka nadbiskupija
05.11.2023.
u 12:09

Pogreb župnika Lipše bit će u utorak 7. studenoga u 14.10 na groblju Miroševac. Misa zadušnica služit će se u 12 sati u crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Dubravi.

Član Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića i dekan Remetsko-dubravskog dekanata preč. fra Branko Lipša je, nakon kratke i teške bolesti, preminuo u petak 3. studenoga u 55. godini života, u bolnici u zagrebačkoj Dubravi, izvijestila je Hrvatska kapucinska provincija.

Brojni vjernici opraštaju se od dragog im svećenika koji je do smrti bio župnik zagrebačke Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u Gornjoj Dubravi. Godine 2021. imenovan je i gvardijanom samostana sv. Leopolda. Fra Branko Lipša rođen je 5. siječnja 1968. godine u Varaždinu. Tijekom službe jedno je vrijeme proveo i u Osijeku, gdje je, među ostalim, bio i zatvorski kapelan.

POVEZANI ČLANCI:

Pogreb župnika Lipše bit će u utorak 7. studenoga u 14.10 na groblju Miroševac. Misa zadušnica služit će se u 12 sati u crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Dubravi.

VIDEO Molitelji kleče uz molitvu na glavnom gradskom trgu

Komentara 7

MT
mačak tom
13:26 05.11.2023.

Pokoj vječni. Bio je jedan od najboljih mentora mladim kapucinima, nikada jednu kunu nijev zadržao za sebe, obilazio napuštene, zanemarene i bolesne. Bio je prijatelj odbačenih ljudi, nije ga je zanimala velika karijera u Crkvi. Pravi Isusov učenik.

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
14:19 05.11.2023.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine, i svjetlost vječna svjetlila mu.

LE
Leonn
13:48 05.11.2023.

Brkoni ti si zaboravio ili ne zelis znati u kojoj drzavi zivis.Ako te takve vijesti smetaju odsetaj tamo daleko...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije