Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prometna nesreća

Tramvajem prošao unatoč znaku zabrane i izazvao sudar

prometna
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/4
28.09.2011.
u 09:28

Nesreća se dogodila kada je osobni automobil zaštitarske tvrtke Sokol Marić podletio pod tramvaj koji je prošao dok mu je na semaforu bio uključen znak zabrane prolaza.

U sinoćnjoj prometnoj nesreći koja se dogodila na križanju Ulice Pavla Hatza i Draškovićeve ozlijeđena je jedna osoba. Kako objašnjavaju iz Policijske uprave zagrebačke, nakon očevida na terenu utvrđeno je da je vozač tramvaja prošao dok mu je na semaforu bio uključen znak zabrane prolaza. 

No, stvar je proslijeđena Prekršajnom sudu u Zagrebu, koji je zatražio vještačenje prometne nesreće koja se dogodila u središtu Zagreba. Pričinjena je i veća materijalna šteta.

– Naši su vozači profesionalci i sada je prerano za bilo što reći o navedenoj prometnoj nesreći – komentirao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a, sinoćnji sudar na križanju Draškovićeve i Hatzove ulice.

– U ovom trenutku prerano je za bilo kakve disciplinske postupke dok traje utvrđivanje činjenica. Mi ćemo također tražiti na uvid sve podatke vezane uz nesreću i eventualni prolazak na nedopuštenu signalizaciju kroz raskrižje – kazao je glasnogovornik ZET-a najavljujući internu kontrolu cijelog slučaja.

Ključne riječi

Komentara 16

PO
podravacc
10:47 28.09.2011.

otiđite do križanja Čulinečke c. i Av.Dubrava pa pogledajte koliko puta vozači tramvaja prođu kroz debelo žuto,a nerijetko i kroz crveno svijetlo kad idu prema Dubcu jer od benzinske u Dubravi od spomenutog križanja nema nikakvog zaustavljanja za tramvaj,tamo svakodnevno u vrtić vodim djecu i dvaput provjerim je li tramvaj stao prije nego zakoračim na pješački prijelaz

MI
Milkica
10:31 28.09.2011.

Sokoli uvijek voze po žutoj traci (iako ne znam na temelju čega jer nisu ni policija, ni hitna, ni vatrogasci, a ni taksi), kao manijaci, fućka im se za sve druge, a naročito za pješake.

GI
giglibigli
09:50 28.09.2011.

zaštitari i vozaći dostavnih kombija ne zna se koji su luđi vozaći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije