Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpore Ministarstva

Tradicijskim obrtima 3,4 milijuna kuna

Zagreb: Dodjela ugovora za poduzeća koja su primila bespovratna sredstva
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/13
19.12.2018.
u 09:55

Ministar Horvat obećao je sredstva, koja bi trebala biti izdašnija, i sljedeće godine, a najavio je i stipendiranje učenika u zanatskim školama

Josip Križanić izrađuje staklene božićne ukrase. Silvana Krajačić stvara suvenire, a Boris Pavlović od najkvalitetnijeg drva proizvodi unikatne ormare i stolove. Svi su mali poduzetnici, a s još 73 obrta, trgovačkih društava i zadruga jučer su dobili između 20 i 50 tisuća kuna bespovratnih sredstava od Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Riječ je o programu “Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta” u sklopu kojeg je korisnicima državne potpore iz državnog proračna osigurano 3,4 milijuna kuna, sve s ciljem poticanja malih i mikro poduzeća koja se bave ručnim radom, tradicijskim zanatima i umjetničkim dizajnom. Tako su neki od korisnika potpore bili tapetarija i stolarija Šenjug, čiji je fokus restauracija starog namještaja, tvrtka S.L.I.P koja izrađuje predmete od stakla, metala i plastike, kao i Atelier Marković, koji se specijalizirao u izradi okvira i ručno rađenih zrcala. Svim poduzećima zajedničko je to što se bave izradom unikata, a većinom se izrađuju ručno. Većina obrta dobivena će sredstva koristiti za kupovinu novih strojeva ili opreme dok će neki novac uložiti u proširenje asortimana ili otvaranje novih poslovnih prostora.

Zagreb: Dodjela ugovora za poduzeća koja su primila bespovratna sredstva
1/13

– Da biste se nastavili baviti obrtima, potrebna vam je najmodernija oprema. Ova su sredstva na papiru velika, no potroše se u tren oka – iskren je bio ministar Darko Horvat.

Na natječaj za bespovratna sredstva mogla su se prijaviti samo mikro, mala i srednja poduzeća, i to isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge, a prijavilo se na razini Hrvatske njih 245. Ministar Horvat obećao je sredstva, koja bi trebala biti izdašnija, i sljedeće godine, a najavio je i stipendiranje učenika u zanatskim školama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije