Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problemi na tračnicama

Tomaševićev tramvaj iz Augsburga doživio prvi problem, situaciju riješio vozač

Zagreb: Prvi rabljeni niskopodni tramvaj koji je isporučen iz Njemačke pušten je u promet
Robert Anic/PIXSELL
29.12.2023.
u 11:03

Na prvu je vožnju s trešnjevačke Remize, a prvi putnici moći će se ukrcati na Trgu bana Jelačića. Riječ je o tramvaju na liniji broj 12

Tek nepuna dva dana nakon što se pojavio na zagrebačkim ulicama, rabljeni tramvaj koji je stigao iz Augsburga naišao je na manji problem. Kako piše Dana.hr, jučer je oko 13 sati na Jelačić-placu vozač se suočio s poteškoćom koju je morao sam ukloniti ručno. 

Tramvaj je na centralnom zagrebačkom trgu tramvaj stajao 20-ak minuta. Naime, kako stoji u službenom priopćenju ZET-a, nije došlo do kvara, već je pri ulasku i izlasku putnika iz vozila uočeno kako je potrebno dodatno podešavanje hoda vrata, što je odrađeno brzom reakcijom servisne službe te je tramvaj i dalje u prometu.

-Ističemo kako je riječ o dodatnim podešavanjima, a što je uobičajeno u prvom razdoblju upotrebe vozila- pojašnjavaju u ZET-u. 

>>VEZANI ČLANCI: 

Podsjetimo, rabljeni tramvaj iz Augsburga od srijede je u prometu. Na prvu je vožnju s trešnjevačke Remize, a prvi putnici moći će se ukrcati na Trgu bana Jelačića. Riječ je o tramvaju na liniji broj 12.

>>VIDEO: ZET-u stiglo pojačanje iz Augsburga, prva vožnja rabljenog tramvaja u Zagrebu

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
20:11 30.12.2023.

Dakle, nije došlo do kvara nego je riječ o"podešavanju vrata". Dobro.Očito je riječ o eufemizmu. (Dakle, priopćenje zaobilazi istinu. )

BR
Brankko
03:00 30.12.2023.

Onako usput da spomenem ovo: u televizijskoj emisiji RTL direkt 28. prosinca, voditeljica/urednica najavila je prilog o "habsburškom" tramvaju. Ona je zaista jasno i razgovjetno izgovorila, lagano odvajajući prvi slog od drugoga i trećega: habs-burški. U prilogu je reporter jasno govorio o tamvaju iz njemačkoga grada Augsburga. -- ajajaj, habs-burški!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije