Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA VOŽNJA

VIDEO Imamo prve reakcije Zagrepčana o novim tramvajima: 'Udoban je, tiši je od niskopodnih'

Foto: Dario Topić
1/23
27.12.2023.
u 14:16

"Stolice su jako udobne, ali da budem iskrena, nisam ni primijetila da je novi", istaknula je jedna od prvih putnica

Rabljeni tramvaj iz Augsburga danas je u 13 sati započeo svoju prvu vožnju zagrebačkim tračnicama. Našao se tako na liniji broj 12 te s trešnjevačke Remize krenuo prema Dubravi, među prvim putnicima našao se i Večernjakov reporter Dario Topić, a priliku da testiraju novi tramvaj dobilo je i nekoliko Zagrepčana koji su se ukrcali na Trgu bana Jelačića. 

– Stolice su jako udobne, ali da budem iskrena, nisam ni primijetila da je novi – istaknula je Radmila Đorđević. 

VEZANI ČLANCI: 

– Čini mi se super. Fin je, udoban i tih, dapače, čini mi se tiši od niskopodnih tramvaja koji trenutačno voze po Zagrebu. Nadam se da ću uskoro imati prilike ponovno se voziti, ali i da ću ga vidjeti na još nekim ZET-ovim linijama – dodao je Robert koji se također našao među prvim putnicima. 

“Nakon svih obavljenih testiranja i prolaska svih točaka u gradu, mjerenja i svega što je trebalo obaviti, danas je u redovan promet pušten rabljeni tramvaj isporučen iz Njemačke, prvi od njih 11”, rekao je predsjednik uprave ZET-a Marko Bogdanović. U javnoj nabavi vrijednoj 2,7 milijuna eura, kupljeno je ukupno 11 tramvaja proizvedenih 1996. koji, su prema riječima zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, prije nekoliko godina u potpunosti obnovljeni. Ostali rabljeni tramvaji u Zagreb će dolaziti sukcesivno tijekom sljedeće godine, sukladno ugovoru o nabavi. 

Predsjednik Uprave ZET-a ranije je kazao kako je cilj zamjena starijih modela tramvaja koji su trenutno u prometu, ali i premošćivanje vremena koje je potrebno za proizvodnju 20 novih  tramvaja za koje je s tvrtkom Končar već sklopljen ugovor o nabavi. Prema najavama, u 2024. trebao bi biti potpisan ugovor o nabavi još 20 novih tramvaja.

Ključne riječi

Komentara 84

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
14:58 27.12.2023.

Nastavlja se medijska oromovija Tetejca i muzemovaca.

NE
nemanatrag
16:07 27.12.2023.

Nekad su tramvaje pravili Gredelj, Đuro Đaković, domaće snage i domaće znanje.

MA
Marlboro
15:05 27.12.2023.

JugoFašisti uvijek kupuju kramu a plaćaju duplo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije