Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi Jelkovec

Tomašević otvorio dva nova prostora za osobe s teškoćama iz spektra autizma

Zagreb: Otvorenje i obilazak novih prostora Centra za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/11
29.12.2023.
u 16:24

U proračunu za sljedeću godinu, kad govorimo o osobama s invaliditetom, gradski proračun povećava se za 80 posto u odnosu na 2023. godinu, uključujući razvoj socijalnih usluga i kapitalna ulaganja, istaknuo je Tomašević.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je u petak dva nova prostora u kojima će Centar Novi Jelkovec pružati usluge osobama s teškoćama u razvoju iz spektra autizma, te istaknuo da se gradski proračun za osobe s invaliditetom u idućoj godini povećava za 80 posto u odnosu na 2023. 

– U proračunu za sljedeću godinu, kad govorimo o osobama s invaliditetom, gradski proračun povećava se za 80 posto u odnosu na 2023. godinu, uključujući razvoj socijalnih usluga i kapitalna ulaganja – istaknuo je Tomašević. 

VEZANI ČLANCI: 

 Uz dvije lokacije u Novom Jelkovcu, Centar će u idućoj godini djelatnost proširiti na dodatne tri lokacije - jednu na Jarunu i dvije u Španskom. Ujedno, ustanova Mali Dom, koja pruža usluge rehabilitacije djece i mladih, također će otvoriti dvije nove lokacije.

– U proračunu za 2024. godinu za Centar Novi Jelkovec osigurali smo 2,5 milijuna eura, a za ustanovu Mali Dom 2,9 milijuna eura. Sredstva ćemo usmjeriti ne samo na adaptaciju, rekonstrukciju i opremanje prostora, već i na nova zapošljavanja, što će proširiti paletu usluga koje će biti dostupne većem krugu korisnika. Uz to, Centru za rehabilitaciju Silver povećali smo proračunska sredstva u 2024. godini na gotovo 1,4 milijuna eura – istaknuo je gradonačelnik Tomašević.

VEZANI ČLANCI: 

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec istaknula je i da će ustanova za rehabilitaciju SUVAG dobiti novu ambulantu za ranu razvojnu podršku na Žitnjaku, a posebno je istaknula ulaganja povezana s potrebama osoba iz autističnog spektra.

Centar za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec rehabilitacijska je ustanova socijalne skrbi čiji je osnivač Grad Zagreb. Osnovana je radi osiguravanja socijalnih usluga u zajednici djeci s teškoćama u razvoju, mlađim punoljetnim osobama i odraslim osobama s tjelesnim, intelektualnim, osjetilnim ili mentalnim teškoćama.

VIDEO Novinarka Večernjeg lista na mjestu zločina u Velikoj Gorici

Komentara 2

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
18:36 29.12.2023.

A niste rekli da je to projekt koji je u cijelosti napravljen i osigurana su mu sredstva za vrijeme Bandića? Zaboravljivost?

PE
Pendrek57
10:21 30.12.2023.

Pa taj nema srama. Jos nije dal neopozivu ostavku. Djon obraz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije