Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVRTI KRAK ISTRAGE

Tomašević o novim uhićenjima: Naravno da imam snage za sve što se događa, ne bi se inače kandidirao

Foto: Slavko Midzor/Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
01.07.2021.
u 13:26

Vezano uz detalje uhićenja i za što ih se tereti, Tomašević nije rekao puno

Četvrti krak uhićenja u Zagrebu, među kojima je uhićen i zaposlenik u gradskoj upravi Darko Barun, komentirao je gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

- Prema mojim informacijama, jedan zaposlenik gradske uprave je uhićen i to Barun, a druga osoba koja se spominje više nije zaposlenik gradske uprave. Trenutno se radi pretres njegovog ureda.  Očito je da se uhićenja nastavljaju, istraga ima više krakova i da je to nešto što je trajalo godinama. Nad Zagrebom se nadvio se oblak korupcije, a moj je cilj da se nebo iznad Zagreba razvedri, kazao je Tomašević. 

Vezano uz detalje uhićenja i za što ih se tereti, Tomašević nije rekao puno.

- Ne mogu ništa još komentirati, niti ja to smijem znati, ali je očito da su djela povezana sa zlouporabom položaja i primanjem mita, no moramo pričekati službeno priopćenje, kazao je. 

Na pitanje ima li snage za sva uhićenja i izvide koji se događaju posljednjih dana, Tomašević je odgovorio potvrdno. 

- Ne bi se ni kandidirao da nemam snage. Presumpcija nevinosti vrijedi za sve koji su uhićeni, no očito je da je gradska uprava postala simbol za korupciju i ja to želim riješiti. U svakom slučaju želim da je nulta tolerancija na svaki oblik korupcije i da sva gradska poduzeća te gradska uprava rade u javnom interesu, kazao je. 

Događaje uživo možete detaljno pratiti ovdje

VIDEO Nastavlja se akcija uhićenja: Među desetak osoba uhićen je i Bandićev rođak

Komentara 3

ST
stefj
13:46 01.07.2021.

Kakve veze ima Tomašević s ovim? Niti ga dira, samo mu koristi... Nevjerojatno su ti novinari - sad mu je teško radi uhićenja? Rade sada patnika i žrtvu jer mora gledati kako uhićuju ekipu s kojom nema veze. Još mu DORH pomaže jer mu čisti strukture.. Stvarno, takav povlašten status u medijima nikada niti jedan političar nije imao...

IL
ilustrator
17:33 01.07.2021.

prvi radni dan spasio ženu u tramvaju! sad ova tirada! malo takvih majka rađa!

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
16:27 01.07.2021.

Krak mora ici i prema udrugama koje su isisale stotine milijuna kuna , ili ce se samo ocistiti Bandicevce jer nemaju politicku zastitu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije