Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hsls opleo po gradonačelniku

"Tomašević misli samo na one koji se voze biciklima i nije ga briga za one koji koriste automobile"

Zbog smjene turista stvara se prometna gužva na NP Lučko
Davor Puklavec/PIXSELL
25.05.2023.
u 14:57

Potpredsjednik GO grada Zagreba HSLS-a Alen Lochert istaknuo je prometni problem na križanju ulica Medpotoki i ulice Dubravica s Alejom Bolonje na kojem se u jutarnjim i poslijepodnevnim satima javljaju prometni čepovi, čime su najviše pogođeni građani kvartova Podsused-Vrapče i Stenjevac

Od zadnje poplave u Zagrebu prošlo je dvije godine i ništa se nije promijenilo, rekao je na konferenciji za medije predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić te pozvao gradonačelnika Zagreba da tijekom ljetnih mjeseci hitno krene u rješavanje problema oborinskih voda s posebnim naglaskom na čišćenje slivnika u zagrebačkim kvartovima koji su 2020. godine bili glavni uzrok poplave.

-Građani Trešnjevke i Rudeša sa zebnjom gledaju u nebo i pitaju se hoće li se ponoviti one poplavne scene- kazao je Klasić te napomenuo da je SDP u studenom prošle godine predložio uporabu oborinskih voda i kišnice kao akcijski plan, no tri mjeseca kasnije Tomašević je predao  „Prijedlog ViO-a za povećanje propusnosti postojećih slivnih kanala za izljev oborinskih voda u Savu”, koji je prema Klasićevim riječima reciklirani dokument iz Bandićeva doba.

-Budući da nam je predstavljen prijedlog povećanja propusnosti postojećih slivnih kanala za izljev oborinskih voda u Savu star više od godinu dana te da zbog mogućih bujičnih poplava postoji opasnost za građane, molimo odgovor od gradonačelnika u kojem su obujmu ostvareni radovi definirani programom upravljanja slivnim kanalima. Na temelju dostupnih saznanja bojimo se da i ti radovi nisu izvršeni prema planu, kao što ni trava nije pokošena, smeće pravodobno odvezeno ni ilegalne reklame efektivno uklonjene - kaže Klasić. 

Potpredsjednik GO grada Zagreba HSLS-a Alen Lochert istaknuo je prometni problem na križanju ulica Medpotoki i ulice Dubravica s Alejom Bolonje na kojem se u jutarnjim i poslijepodnevnim satima javljaju prometni čepovi, čime su najviše pogođeni građani kvartova Podsused-Vrapče i Stenjevac.

- Ne samo da gradska vlast ne planira projekte kojima bi se rasteretila takva uska grla, nego iz planova izuzima projekte poput „Jarunskog mosta“. Ova vlast misli samo na sebe, oni se voze biciklima i nije ih briga za one koji koriste osobne automobile– kazao je Lochert i nastavio da biciklističke staze nisu rješenje za sve prometne probleme Zagreba i napomenuo da je jedno od najvažnijih ciljeva Gradskog ureda za obnovu i izgradnju - poboljšavanje prometne situacije u Zagrebu te pozvao gradsku vlast da hitno krene rješavati probleme u gradskom prometu. 
 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Barba
Barba
15:22 25.05.2023.

Apsolutno točno. Vukovarska, Republike Njemačke, Av. Dubrovnik su postale "crveni val". Žele vozačima ogaditi vožnju gradom kako bi prešli na bicikl. A kako da ja dođem s biciklom iz Remetinca na Žitnjeak i nazad? Gdje je staza?

Avatar mrIvan
mrIvan
15:54 25.05.2023.

Kakve veze ima iscrtavanje staze za bicikliste s činjenicom da Zagrebom upravljaju bauštelci? Neupravljanje građevinskim radovima će TT-a koštati mandata. Tu bicikli nemaju baš nikakvog utjecaja a još manje su produkt nečije namjere.

Avatar R2D2
R2D2
15:36 25.05.2023.

A što je s nama koji se ne vozimo biciklima? Imamo turbo spori javni prijevoz. Prije dođeš automobilom iz Zagreba na more nego javnim prijevozom s jednog kraja grada na drugi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije