Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najstariji festival

Tisuću djece na 43. međunarodnoj smotri folklora

dječiji festival (1)
17.07.2012.
u 18:52

Jedan od najstarijih zagrebačkih festivala ove godine posvećen djeci koja se bave folklorom, započinje nastupom djece iz okolice Zagreba u 10 sati na Trgu bana Jelačića.

Više od tisuću sudionika, uglavnom djece, zaplesat će na 46. međunarodnoj smotri folklora koja će od sutra, punih pet dana, tijekom tridesetak nastupa prikazati kulturnu raznolikost folklorne baštine Hrvatske, ali i devet inozemnih država. Jedan od najstarijih zagrebačkih festivala ove godine posvećen djeci koja se bave folklorom, započinje nastupom mališana iz okolice Zagreba u 10 sati na Trgu bana Jelačića, a večernji termin u 20 sati rezerviran je za koncert etnoglazbe "Ethno na putu u Hrvatsku". Od petka do nedjelje folkloraši će u 21 sat nastupiti i na sceni Gradec.

– Posebno nas raduje što će ovogodišnja smotra ući u tri dječje ustanove – Dječji dom Zagreb u Nazorovoj, SOS Dječje selo Lekenik i Dječju bolnicu Gornja Bistra – rekla je producentica festivala Željka Janeš Beneti.

U sklopu festivala bit će organizirane plesne radionice u Centru mladih Ribnjak, na Gradecu i u Gornjogradskoj gimnaziji, a sutra se otvara i izložba "Dječji svijet naših predaka" u Centru mladih Ribnjak točno u podne. Ulaz na sva događanja besplatan je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije