Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetska promocija

Svjetski poznati mediji raspisali se o zagrebačkom Adventu, prvo CNN, a sada i Mirror

Zagreb: Odlična blagdanska atmosfera u gradu uoči Badnjaka
Tomislav Miletic/PIXSELL
15.11.2022.
u 16:00

Otvorenje Adventa predviđeno je za subotu, 26. studenoga, kada će se u 17 sati upaliti prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića

Nakon što je CNN uvrstio Advent Zagreb na listu najboljih božićnih sajmova u 2022. godini, i britanski Mirror piše o zagrebačkom Adventu. Tako je, prema provedenom istraživanju, Zagreb zauzeo drugo mjesto kao grad s najboljom vrijednošću za novac za posjetiti ovog prosinca, a vijest su prenijeli i ostali popularni britanski mediji: Daily Mail, Telegraph, Independent, i drugi. 

Članak možete pogledati ovdje

- Kao što i u samom članku piše, zagrebački Advent se u posljednje vrijeme učvrstio među najboljima u Europi, stoga nas ovakve objave posebno vesele jer dodatno pozicioniraju naš grad na europskoj karti božićnih sajmova. Također, istaknula bih da je i vijest o Adventu Zagreb, u svom mjesečnom newsletteru, prenijela i Svjetska turistička organizacija (UNWTO) koja uključuje 160 država članica i više od 500 pridruženih članova koji predstavljaju privatni sektor, obrazovne ustanove, turističke udruge i lokalne turističke vlasti. I samom provjerom Booking platforme vidimo da ja popunjenost kapaciteta u Zagrebu za prvi vikend Adventa već veća od 82%, stoga očekujemo da će Advent Zagreb, nakon dvije pandemijske godine, ponovo pokazati da je jedno od najvažnijih događanja za zagrebački i hrvatski turizam - istaknula je direktorica zagrebačke Turističke zajednice, Martina Bienenfeld. 

Dodala je i kako je Turistička zajednica krenula i s međunarodnom offline i online promocijom putem Googlea, društvenih mreža, native članaka te mobilnog oglašavanja u Europi, SAD-u i Kanadi, na ukupno 21 tržištu. Ovogodišnji se Advent promovira i na poznatom turističkom portalu Expedia na tržištu SAD-a, kao i na Smithsonian portalu u sklopu višemjesečne destinacijske kampanje.

- Ostvarili smo i našu tradicionalnu promotivnu suradnju s Croatia Airlinesom, Turkish Airlinesom te HŽPP-om s kojima smo osigurali posebne cijene karata za posjet zagrebačkom Adventu - dodaje M. Bienenfeld. 

Podsjećamo, otvorenje Adventa predviđeno je za subotu, 26. studenoga, kada će se upaliti prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića u 17 sati, a sat vremena kasnije otvorit će se i gornjogradske lokacije. Ledeni park na Tomislavcu otvorit će u 19 sati, a Zrinjevac će sat vremena kasnije osvjetiliti na tisuće lampica. 

Bogat kulturno - glazbeni program po raznim lokacijama u gradu, kao i detaljne satnice svih programa te aktualne informacije dostupne su na službenim stranicama Adventa

 

Komentara 3

SA
sasha68
17:27 15.11.2022.

tript najbolji advent pod ,,krkanom,, kazu a prošli pokopan od ,,urbanih,, sad je valjda skontao da to znači lovu pa mu valja i crkveni ,,praznik,,

TE
TexWiller
11:41 16.11.2022.

a što kažu na to Avaz, Telegraf, Alo, Vesti dana...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije