Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traženi smjer

Svi za računalo: škola informatike za treću dob

'12.11.2008., Zagreb - Instalacija operativnog sustava Mac OS X na racunalo Apple Macbook. Photo: Marko Prpic/Vecernji list'
Marko Prpić/Pixsell
21.01.2013.
u 19:00

Po završetku prvog stupnja na POU polaznici su spremni služiti se osnovnim funkcijama računala, no mnogi nastavljaju informatičku edukaciju

Pisanje dokumenata u Wordu, osnovne formule tablica u Excellu, naredbe u Paintu, sigurno pokretanje računala, korištenje USB-a, dio su sadržaja prvih sati za polaznike informatičkog tečaja namjenjenog umirovljenicima na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu. Riječ je o programu koji je među traženijima na Sveučilištu za treću dob, a program je podijeljen više stupnjeva.

- Iako već nakon osnovnog tečaja polaznici mogu biti spremni za pravilno korištenje osnovnih funkcija računala, osim tog primarnog obrazovanja, postoji i program osnovne škole za “seniore”, koji mnogi polaznici redovno upisuju nakon polaganja osnovnog stupnja - objasnila je prof. Jasna Čurin, voditeljica Sveučilišta za treću dob na POU.

Osnove informatike 1 i 2 najniži su stupnjevi tečaja, a nakon što su položeni, slijede stupnjevi Internet i Internet 2 koji poučavaju o pravilnom korištenju interneta, izbjegavanju sumnjivih stranica, sigurnom preuzimanju sadržaja i brojnim drugim opcijama na internetu.

S novim grupama kreću od 18. veljače, dokad se svi zainteresirani mogu prijaviti. Proljetni semestar od ukupno 28 školskih sati traje od 25. veljače do 7. lipnja, stoji 700 kuna, a pripadajući priručnik za informatiku 30 kuna. Polaznici mogu ostvariti popust ukoliko odaberu više programa.

>>Aktivni seniori prosvjeduju, uče jogu, strane jezike...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije